Επί παντος επιστητού

ΠΑΣΧΑ + ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ = KYBEΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑ

του Γιάννη Χαλαβαζή

Οι διακοπές δεν είναι ποτέ υπέρ του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα όταν αυτές είναι λίγο πριν τις εκλογές. Έτσι και οι διακοπές του φετινού Πάσχα. Θα διαρκέσουν λόγω Πρωτομαγιάς σχεδόν έξι ημέρες και για αρκετούς πάνω από δέκα. Επομένως δεν είναι και ότι καλύτερο για την Κυβέρνηση και τις Ευρωεκλογές, που έρχονται ένα μήνα αργότερα.

Οι προϋπάρχουσες «αστοχίες» της κυβέρνησης, η ακρίβεια του πασχαλινού τραπεζιού, σίγουρα 15 με 20% πιο πάνω και άσχετα τι λέει το υπουργείο Ανάπτυξης, η «ώσμωση» των πολιτών αυτές τις ημέρες και oι συζητήσεις, το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση που δεν μπορεί να αναστραφεί μέσα σε λίγες ημέρες μετά το Πάσχα (ήδη πήγε «αύτανδρη» η αύξηση του κατώτατου μισθού) και δεν ξέρουμε τι άλλο (αρνητικό) θα βγει μέχρι τότε, συνηγορούν ότι όλοι στην Κυβέρνηση εύχονται οι ευρωεκλογές να γίνουν μία ώρα γρηγορότερα.

Το θέμα είναι να μην περάσουμε πάλι ένα καλοκαίρι κυβερνητικής απραξίας, όπως το περσινό, που ενώ η Νέα Δημοκρατία πήρε κατά κράτος τις εκλογές, έκανε να το καταλάβει μερικούς μήνες αργότερα! Και μην μου πείτε για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, γιατί ειδικά τότε η Κυβέρνηση έπρεπε να είχε δείξει εγρήγορση και άμεση αντίδραση.

Απέχοντας 15 ημέρες πριν έναρξη των (ουσιαστικών) πασχαλινών διακοπών, ευελπιστούμε ότι το Πάσχα μαζί με τις Ευρωεκλογές δεν θα προκαλέσει «βαρυστομαχιά» στην Κυβέρνηση.

close menu