Επί παντος επιστητού

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ RRF!

του Γιάννη Χαλαβαζή

Το καθημερινό και αναπάντητο (ακόμη) ερώτημα της πιάτσας των ΤΠΕ/ICT εταιρειών (περισσότερο) και των Φορέων (λιγότερο) είναι αν θα προκάνουν να παραδώσουν και να λειτουργήσουν τα έργα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Μεγάλο το άγος, κυρίως για τους μεγαλοεργολάβους και τους «μπιγκ» αναδόχους. Οι υπεργολάβοι δεν πολυκαίγονται.

Γι΄ αυτό και αμέσως μετά τις εκλογές έχουν πυκνώσει οι «διερευνητικές», και όχι μόνο από την πιάτσα των ΤΠΕ, αλλά και από μεγαλύτερες και πολύ πιο ισχυρές «κομπανίες» π.χ τραπεζίτες που έχουν δώσει δάνεια δισ. για τα έργα, μεγαλοεργολάβοι και κατασκευαστές οδικών υποδομών, παράγοντες της Ενέργειας (μεγαλομέτοχοι και επενδυτές σε άλλες εταιρείες) για παράταση και άλλες ευεργετικές αντιμετωπίσεις στα έργα του RRF, όπως π.χ (λέμε τώρα εμείς) αναθεώρηση συμβάσεων με μείωση φυσικού αντικειμένου, τακτική πολύ συνηθισμένη στα προγενέστερα ΕΣΠΑ.

Εκείνο που έχουμε να καταθέσουμε, το οποίο και «βγήκε» από την συστηματική «τυμβωρυχία» μας στα πέριξ των Βρυξελλών, και λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, είναι ότι μία ετήσια (αρχικά) παράταση θα ήταν ευεργετική για όλη την Ευρώπη που είναι στο RRF, γιατί η αυστηρότητα στην τήρηση των προθεσμιών θα βλάψει τους πάντες. Παράταση που έχει αποφασιστεί στα ευρωπαϊκά παρασκήνια και θάρθει (μάλλον) λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, καθώς η καθεστηκυία τάξη των Βρυξελλών φοβάται τα αποτελέσματα.

Οπότε σας το λέμε προκαταβολικά για να «αλαργάρετε» μέρες που έρχονται.

«Πάμε για παράταση του RRF!»

close menu