Επί παντος επιστητού

ΚΑΘΕ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ

του Γιάννη Χαλαβαζή

Το ψηφιακό εισιτήριο φιλάθλου και ο απόλυτος έλεγχος ποιος μπαίνει μέσα στα γήπεδα είναι γεγονός. Ένα έργο που για την κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάστηκε με ιδιαίτερα περίπλοκο τρόπο, τεράστιο κόστος, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ήταν υπόθεση μερικών εβδομάδων για τον Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Γιάννη Βρούτση, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού αντίστοιχα, και τα επιτελεία τους και μάλιστα δεν στοίχισε ούτε το 20% τους προηγούμενου φαραωνικού έργου.

Οι διαδικασίες που απεικονίστηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία ήδη ανέβηκε στο Gov.gr Wallet, είναι απλές και αποτελεσματικές, απόδειξη πως όταν ξέρεις τι θέλεις και πως να το κάνεις δεν χρειάζονται ούτε πολύς χρόνος και κυρίως ούτε υψηλές δαπάνες.

Από 9 Απριλίου άπαντες και άπασες (έχουμε και πάρα πολλές φίλαθλες κυρίες) θα έχουν καταχωρημένα τα στοιχεία τους στην ψηφιακή πλατφόρμα του «Ψη-Δια» και δεν θα περνάει «κουνούπι» από τα τουρνικιέ. Μπορεί να απέχουμε παρασάγγας από τα αγγλικά γήπεδα (η Θάτσερ αποφάσισε πενταετή αποκλεισμό των βρετανικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), αλλά με την νέα πλατφόρμα μπαίνει ένα σωστό, άμεσο και ουσιαστικό πλαίσιο.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Δημήτρη Παπαστεργίου και στον Γιάννη Βρούτση, γιατί έδρασαν αποφασισμένα, συστηματικά, μεθοδικά και αξιοποιώντας την μεγάλη τεχνογνωσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης («Ψη-Δια) έλυσαν άμεσα και οριστικά το θέμα της συστηματικής και ακριβούς καταγραφής των φιλάθλων εντός των γηπέδων.

close menu