Προϊόντα-Υπηρεσίες

Για τα προβλήματα υπερθέρμανσης του iPhone 15 Pro ενδεχομένως να μη φταίει η TSMC

Πρόσφατες αναφορές για προβλήματα υπερθέρμανσης των Phone 15 Pro πυροδότησαν εικασίες σχετικά με τον ρόλο της τεχνικής κατασκευής ημιαγωγών 3nm της TSMC στο πρόβλημα. Ωστόσο, μια έρευνα που διεξήχθη από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo υποδηλώνει ότι η κύρια αιτία αυτών των ζητημάτων δεν σχετίζεται με τη διαδικασία 3nm της TSMC.
Αντ ‘αυτού, η υπερθέρμανση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα συμβιβασμών που έγιναν στο σχεδιασμό του θερμικού συστήματος για την επίτευξη μικρότερου βάρους, όπως η μειωμένη περιοχή απαγωγής θερμότητας και η χρήση πλαισίου τιτανίου, που επηρεάζουν αρνητικά τη θερμική απόδοση των συσκευών.

Η TSMC βλέπει την Ιαπωνία ως βάση παραγωγής τσιπ μετά τα εμπόδια στις ΗΠΑ – ICTPLUS

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες υπερθέρμανσης, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει ενημερώσεις λογισμικού που βελτιστοποιούν τη θερμική διαχείριση των συσκευών. Ωστόσο, ο Kuo σημειώνει ότι οι δραστικές βελτιώσεις ενδέχεται να είναι περιορισμένες, εκτός εάν η Apple αποφασίσει να μειώσει την απόδοση του επεξεργαστή. Εάν η Apple δεν αντιμετωπίσει σωστά αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αποστολές της σειράς iPhone 15 Pro κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος της.

Οι πρώτοι χρήστες ανέφεραν ότι τα μοντέλα iPhone 15 Pro γίνονται αρκετά ζεστά στην αφή, ειδικά την ώρα της φόρτισης, ενώ ορισμένες δοκιμές έχουν δείξει ότι η θερμική διαχείριση των συσκευών μπορεί να μην επαρκεί για να χειριστεί τις απαιτήσεις του ισχυρού τσιπ A17 Pro. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει όλοι οι χρήστες αυτά τα προβλήματα υπερθέρμανσης και ορισμένοι έχουν αναφέρει ακόμη ότι οι συσκευές τους λειτουργούν σχετικά δροσερά.
Αυτή η μεταβλητότητα στις εμπειρίες των χρηστών υποστηρίζει περαιτέρω την ιδέα ότι το πρόβλημα έγκειται στους συμβιβασμούς σχεδιασμού και όχι στην τεχνολογία κατασκευής 3nm της TSMC.

close menu