Τεχνολογίες

 Η TSMC βλέπει την Ιαπωνία ως βάση παραγωγής τσιπ μετά τα εμπόδια στις ΗΠΑ

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC) είναι η εταιρεία ημιαγωγών με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο αλλά και το μεγαλύτερο ανεξάρτητο χυτήριο ημιαγωγών.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC) είναι η εταιρεία ημιαγωγών με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο αλλά και το μεγαλύτερο ανεξάρτητο χυτήριο ημιαγωγών με έδρα την Ταϊβάν και κατασκευάζει επί του παρόντος τις περισσότερες από τις CPU, τις GPU και τα SoC υψηλής απόδοσης για τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τσιπ στον κόσμο. Η Apple, η Nvidia, η AMD και η Qualcomm χρησιμοποιούν όλες την TSMC για τα πιο προηγμένα προϊόντα τους και πολλοί έχουν αλλάξει από ανταγωνιστές όπως η Samsung και η GlobalFoundries. Αξίζει να αναφερθεί ότι η TSMC φτιάχνει αυτή τη στιγμή το 92% αυτών των τσιπ!

Η TSMC έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της εκτός της Ταϊβάν, ανοίγοντας νέα εργοστάσια στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με περαιτέρω σχέδια επέκτασης στη Γερμανία. Ωστόσο, η TSMC βλέπει όλο και πιο αισιόδοξα την Ιαπωνία ως βάση παραγωγής, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στο νέο εργοστάσιό της στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με άρθρο του Reuters η TSMC θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στην Ιαπωνία, η οποία είναι γνωστή για τις πολλές ώρες εργασίας και την ισχυρή δέσμευσή της προς τους εργοδότες, είναι πιο πρόθυμοι να εργαστούν σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα εργασίας με υπερωρίες, καθώς οι μηχανές κατασκευής τσιπ λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο σε αποστειρωμένα καθαρά δωμάτια. Το πρώτο εργοστάσιο της TSMC στην Ιαπωνία βρίσκεται σε καλό δρόμο για παραγωγή το 2024 και ήδη η εταιρεία εξετάζει περαιτέρω επέκταση στην Ιαπωνία.

Νέο εργοστάσιο ημιαγωγών αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σιγκαπούρη από τη GlobalFoundries – ICTPLUS

Η TSMC θα εισάγει εκατοντάδες εργαζόμενους από την Ταϊβάν για να βοηθήσει στην κατασκευή της εκτεταμένης νέας εγκατάστασής της στο Φοίνιξ της Αριζόνα, λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού και άλλων παραγόντων και όπως αναφέρει η ίδια έχει αγωνιστεί για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα ταλέντα για τα τεχνικά πολύπλοκα έργα της ενώ έχει σταθεί στο υψηλό εργατικό και ρυθμιστικό κόστος για το εργοστάσιό της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι επικρίσεις έρχονται σε μια περίοδο όπου εταιρεία προσπαθεί να λάβει φορολογικές πιστώσεις και επιχορηγήσεις από την πρόσφατη ομοσπονδιακή νομοθεσία συνολικού ύψους έως και 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι επιτυχίες της TSMC αυτή τη στιγμή την καθιστούν μια εξαιρετικά σημαντική εταιρεία σε μια κρίσιμη στιγμή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι εγκλωβισμένες σε μια μάχη για το ποιος μπορεί να αναπτύξει ταχύτερα τις τεχνολογίες του μέλλοντος και οι δύο χώρες έχουν συνεργασίες με την TSMC για να τους προμηθεύσουν με τα τσιπ που χρειάζονται για να τροφοδοτήσουν προηγμένη τεχνολογία όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το 5G και το cloud computing.
Με τα εμπόδια στην Αριζόνα και την μετατόπιση του ενδιαφέροντάς της στην Ιαπωνία να είναι ικανά να αλλάξουν τις πολιτικές και γεωστρατηγικές ισορροπίες.

close menu