Επί παντος επιστητού

«ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΩ;»

του Γιάννη Χαλαβαζή

Έτσι απάντησε στις ερωτήσεις των ρεπόρτερς ο «ντελιβεράς», που πήγε τις πίτσες στο γραφείο του Κασελάκη την Κυριακή. Η απάντησή του πέρασε απαρατήρητη. Πως άλλωστε να την προσέξουν τα ΜΜΕ, από την στιγμή που όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στην ανατροπή των κομματικών συσχετισμών και της αριστερής πεπατημένης με την θριαμβευτική πρωτιά του «αλεξη-πτωτιστή» Κασελάκη.

Ναι! Δεν ήξερε τον Κασελάκη ο βιοπαλαιστής της διανομής. Όπως, μάλλον, δεν θα τον ήξεραν χιλιάδες άλλες και άλλοι βιοπαλαιστές σε όλη την Ελλάδα, που παλεύουν με τις λάσπες, την καθημερινότητα και την σκληρή πραγματικότητα. Αλλωστε γιατί να τον ξέρουν; Αυτός οφείλει να τους συστηθεί και να τους πει τι θα κάνει για αυτούς, που δεν τους ενδιαφέρουν οι κομματικοί συσχετισμοί και οι ισορροπίες, αλλά η διαχείριση της καθημερινότητας και η ελπίδα για το μέλλον.

Αυτούς τους περιθωριοποιημένους πολίτες πρέπει να πλησιάσουν όλοι οι πολιτικοί και τα κόμματα για να τους πείσουν, πως πρέπει να συμμετάσχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι τους έχουν ωθήσει στο περιθώριο της δημοκρατικής συμμετοχής.

close menu