Χρηματοδοτήσεις

Χρηματοδότηση του αστεροσκοπείου Κρυονερίου με 10,8 εκατ. ευρώ για αγορά εξοπλισμού

Με στόχο την αναβάθμιση του αστεροσκοπείου του Κρυονερίου ώστε να γίνει ο μεγαλύτερο διαστημικός κόμβος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, το υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης προχώρησε σε χρηματοδότηση 10,8 εκατ ευρώ για την αγορά εξοπλισμού.

Η χρηματοδότηση, με κεφάλαια του Ταμείου Ανάπτυξης θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά καινούργιων ραντάρ, λέιζερ, ενός υπερσύγχρονου ρομποτικού τηλεσκοπίου καθώς και άλλο απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η χρηματοδότηση του αστεροσκοπείου ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη από τον υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμα.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το νέο, έξυπνο, εξειδικευμένο περιβαλλοντικό παρατηρητήριο στη Μεσσηνία που υλοποιεί το ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας σε ανάρτηση του στα social media, “Το έργο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες που έχουν οι συγκεκριμένες εξειδικευμένες μεθοδολογίες για τη μελέτη του αέρα και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Πρόκειται δηλαδή για ένα περιβαλλοντικό παρατηρητήριο, ικανό να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ατμοσφαιρική και θαλάσσια ρύπανση”.

close menu