Οικονομία

Με μια επένδυση 100 εκατ. ευρώ, η e.GO Mobile φτιάχνει εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινητων στην Ελλάδα

Σήμερα οι υπογραφές, παρουσία Μητσοτάκη, για τη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γερμανικής Next.e.GO SE., η οποία είναι η μόνη ανεξάρτητη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινητων στην Ευρώπη

Αλλη μία επένδυση ετοιμάζεται να υλοποιηθεί στην Ελλάδα καθώς σήμερα υπογράφονται οι συμβάσεις  οι υπογραφές για την δημιουργία στην Θεσσαλονίκη εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» που θα υπογραφεί σήμερα μεταξύ της Enterprise Greece και της Next.e.GO SE, δρομολογεί την κατασκευή του εργοστασίου, που έρχεται να συμπληρώσει ένα «παζλ» επενδύσεων στην Ελλάδα, μετά το project της VW στην Αστυπάλαια, αλλά και τις επενδύσεις της Microsoft και της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Η Next e.go παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή χθες, η σημαντική αυτή επένδυση θα αφορά τον χώρο της ηλεκτροκίνησης. Σύμφωνα με την πρόσκληση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη 1:00 το μεσημέρι θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση τη σχετική επιστολή θα υπογράψουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθηγητής Ulrich Hermann, ενώ θα παρίσταται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

close menu