Τεχνολογίες

H LEGO συνεργάστηκε με τη NASA και στέλνει φιγούρες στο διάστημα με το Artemis I

Η NASA συνεργάστηκε με τη LEGO Education για να στείλει δύο φιγούρες στο διάστημα που ήταν μέρος μιας εκπαιδευτικής σειράς που διοργανώνεται από τους δύο οργανισμούς με επίκεντρο τη διδασκαλία μικρών παιδιών για τις δυσκολίες και την ομορφιά του διαστήματος. Οι φιγούρες της LEGO που πηγαίνουν στο διάστημα — με το όνομα Kate και Kyle — ήταν οι κύριοι χαρακτήρες της σειράς Build to Launch: A STEAM Exploration Series , μιας σειράς 10 επεισοδίων που επικεντρώνεται στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, την τέχνη και τα μαθηματικά. 

Η Lego είπε ότι οι φιγούρες θα βρίσκονται στον μεγα-πύραυλο της NASA Space Launch System (SLS) που θα στείλει το διαστημόπλοιο Orion γύρω από τη Σελήνη και πίσω στη Γη σαν προπομπός μελλοντικών πτήσεων με αστροναύτες. Η προσπάθεια θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω διάδοση της σειράς Build to Launch. Η επικεφαλής της εκπαίδευσης της LEGO Education Dr. Jenny Nash ανέφερε ότι η σειρά χρησιμοποιείται από περισσότερους από 4.000 δασκάλους, σχολεία και γονείς σε περισσότερες από 100 χώρες.  

Στους εκπαιδευτικούς παρέχονται δωρεάν, πρακτικά διαδραστικά μαθήματα που καλύπτουν τις αποστολές Artemis και επιδιώκουν να εμπνεύσουν τα παιδιά να αναλάβουν σταδιοδρομία στην επιστήμη και την τεχνολογία. Ο Nash είπε ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για μεταγενέστερα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Ο Nash σημείωσε ότι η κάθε φιγούρα της Ομάδας Διαστήματος αντιπροσωπεύει αντίστοιχους πραγματικούς πιλότους, ειδικούς αποστολών και πολλά άλλα. Κάθε μίνι φιγούρα θα φιλοξενεί επεισόδια με το αντίστοιχο της NASA, καθώς και θα αλληλεπιδρά με μαθητές και καθηγητές που υποβάλλουν ερωτήσεις και μοιράζονται τις μαθησιακές τους εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το #BuildtoLaunch. Το πρόγραμμα εστιάζει επίσης στην επιστήμη και τη μηχανική γύρω από τα διαστημικά ταξίδια, εξηγώντας στα παιδιά πώς συναρμολογούνται οι πύραυλοι και πολλά άλλα.

close menu