Υπηρεσίες

Το Spotify προσφέρει αυτόματες μεταγλωττίσεις σε podcast μέσω AI

Το Spotify ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα λειτουργία μεταγλώττισης με τεχνητή νοημοσύνη που θα επιτρέπει στους podcasters να πατούν ένα κουμπί και να μιλούν αμέσως μια άλλη γλώσσα. Η λειτουργία αναπαράγει podcast σε άλλες γλώσσες χρησιμοποιώντας τη φωνή του podcaster, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια πιο αυθεντική εμπειρία ακρόασης που ακούγεται πιο προσωπική και φυσική από την παραδοσιακή μεταγλώττιση τρίτων.

Αυτή η λειτουργία προσφέρεται μέσα από συνεργασία της Spotify με την OpenAI, (την εταιρεία του ChatGPT) και συγκεκριμένα από το εργαλείο μετατροπής φωνής Whisper της OpenAI, το οποίο μπορεί τόσο να απομαγνητοφωνήσει αγγλική ομιλία όσο και να μεταφράσει άλλες γλώσσες στα αγγλικά.
Το εργαλείο του Spotify υπερβαίνει τη μετάφραση ομιλίας σε κείμενο, καθώς όχι μόνο μεταφράζει ένα podcast σε διαφορετική γλώσσα αλλά θα το αναπαράγει σε μια συνθετική έκδοση της φωνής των podcasters.

Το Spotify συνεργάστηκε με μια μικρή ομάδα podcasters για να μεταφράσει τα επεισόδια τους από την αγγλική γλώσσα στα ισπανικά, με το νέο εργαλείο να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μεταφράσεις στα γαλλικά και τα γερμανικά τις επόμενες εβδομάδες. Η αρχική παρτίδα επεισοδίων θα προέλθει από μερικά μεγάλα ονόματα στο χώρο του podcast, συμπεριλαμβανομένων των Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons και Steven Bartlett.

Το νέο χαρακτηριστικό θεωρείται ως μια πρωτοποριακή κίνηση στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο του ψηφιακού ηχητικού περιεχομένου και υπόσχεται πολλά για την κατάργηση των γλωσσικών φραγμών και τη μετατροπή του podcasting σε ένα πραγματικά παγκόσμιο φαινόμενο.

Εκτός από την Open AI, αρκετές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην μεταγλώττιση video με ανθρώπους να μιλάνε σε άλλες γλώσσες με την ίδια χροιά και χαρακτηριστικά προσώπου όπως για παράδειγμα η HeyGen, με φαινομενικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

close menu