Διεθνή

Το Facebook είναι έτοιμο να πάρει αυστηρά μέτρα αν επικρατήσει προεκλογικό χάος στις εκλογές των ΗΠΑ

Αυστηρά μέτρα για τον «περιορισμό της κυκλοφορίας περιεχομένου» στην πλατφόρμα του θα λάβει το Facebook, εάν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καταλήξουν σε χάος ή βίαιες αναταραχές.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Nick Clegg, επικεφαλής διεθνών υποθέσεων του δικτύου, δήλωσε ότι έχει καταρτίσει σχέδια για το πώς θα χειριστεί μία σειρά αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εκτεταμένων πολιτικών αναταραχών.

«Υπάρχουν κάποιες επιλογές διαθέσιμες, αν πραγματικά υπάρξει εξαιρετικά χαοτικό ή ακόμα χειρότερα, βίαιες αναταραχές», δήλωσε ο Clegg, αν και σταμάτησε να εξηγεί περαιτέρω ποια μέτρα είναι στο τραπέζι. «Εχουμε ενεργήσει επιθετικά σε άλλα μέρη του κόσμου όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει πραγματική αστάθεια και προφανώς έχουμε τα εργαλεία για να το κάνουμε αυτό (ξανά)», πρόσθεσε, επικαλούμενος την προηγούμενη χρήση «μέτρων για τον σημαντικό περιορισμό της κυκλοφορίας περιεχομένου στην πλατφόρμα».

Το Facebook αρνήθηκε να αναλύσει λεπτομερώς τα σχέδιά του για έλεγχο περιεχομένου που σχετίζεται με τις εκλογές, καθώς κακόβουλοι παράγοντες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες.

close menu