Τεχνολογίες

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τέλος τα Χρόνια της Αθωότητας

Από το Λίκνο της Δημοκρατίας στην Καρδιά της Τεχνολογίας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διεισδύσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας και είναι σίγουρα εδώ για να μείνει. Εθνικές κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί εκδίδουν κατευθυντήριες γραμμές με στόχο να τιθασεύσουν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος όλων, αλλά μέχρι τώρα δρουν με ασυντόνιστο, σχεδόν αποσπασματικό τρόπο. Η αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου κινδύνου απαιτεί συντονισμένη παγκόσμια δράση.

Το AIIA – Artificial Intelligence In Action, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στη Silicon Valley και εμπνέεται από τα ιδανικά της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, στοχεύει στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης με τρόπο που ευθυγραμμίζεται με τις παγκόσμιες αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ιδιωτικότητας.

Ως εκ τούτου, διοργανώνουμε το AIIA Forum 2022 – Democratizing the Power of AI, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, ταυτόχρονα στην Αθήνα και στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια. Από το λίκνο της Δημοκρατίας στην καρδιά της Τεχνολογίας, συγκεντρώνουμε διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία και την κοινωνία γενικότερα για να δεσμευτούμε και να πυροδοτήσουμε αποτελεσματική δράση. Η πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απέδειξε ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τη Δημοκρατία δεδομένη. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ισορροπημένα αποτελέσματα στην παγκόσμια αρένα και σκοπεύουμε να το κάνουμε με τρόπο απλό, απτό και κατανοητό.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι ο εκ των πρωτεργατών της ενσυνείδητης Τεχνητής Νοημοσύνης (sentient AI) Blaise Agüera y Arcas, VP and Fellow Google Research, o Dr Ing. Konstantinos Karachalios, Managing Director IEEE Standards Association, η Dr Deniz Beten από τον ΝΑΤΟ, o Rogan Shimmin από την Defence Innovation Unit / Pentagon, o Dr Garrick Orchard από INTEL Labs, η πρώην Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Prof. Elisabetta Trenta, κ.ά.

Το Φόρουμ διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό AI IA – Artificial Intelligence in Action, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής (AIAA), το State University του San Jose, το Seton Hall University Law School – Gibbons Institute, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο, κ.α.. Θα μεταδίδεται ζωντανά από το στούντιο μας στην Αθήνα, σε σύνδεση με το Αμφιθέατρο Φοιτητών του SJSU.

Η online συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Απαιτείται εγγραφή στο www.ai-action.org

close menu