Επιχειρήσεις

Συγχώνευση Ερρίκος Ντυνάν – Euromedica και η δημιουργία ενός καθετοποιημένου ομίλου Υγείας

Στη συγχώνευση της Ημιθέα AE (Ερρίκος Ντυνάν) με την Euromedica προχωρούν Πειραιώς και Farallon δημιουργώντας έναν καθετοποιημένο ισχυρό όμιλο στον χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες.

Ειδικότερα, η Ημιθέα θα απορροφήσει την Euromedica, με την Τράπεζα Πειραιώς να παραμένει μετά τη συγχώνευση μέτοχος πλειοψηφίας, ενώ η Farallon θα είναι μέτοχος μειοψηφίας έχοντας πάνω της τη διοίκηση του νέου σχήματος, την οποία θα αναλάβει το management της Euromedica. Η διαδικασία απορρόφησης θα ξεκινήσει σύντομα και η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων στο νόμο εταιρικών εγκρίσεων.

Το Ερρίκος Ντυνάν διαθέτει περίπου 500 κλίνες, ενώ ταυτόχρονα η Εuromedica διαθέτει κλινικές σε όλη την Ελλάδα και διαγνωστικά κέντρα. Ο όμιλος Euromedica αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, διαθέτοντας πανελλαδικό δίκτυο (70 μονάδες σε λειτουργία σε 25 πόλεις). Πέραν των διαγωνιστικών κέντρων διαθέτει κλινικές, όπως ο “Κυανούς Σταυρός”, η “Γενική Κλινική” και το μαιευτήριο “Γένεσις” στη Θεσσαλονίκη μονάδες τεχνητού νεφρού και κέντρα αποκατάστασης.

Η ανακοίνωση της Ημιθέα:

 «Η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε. («Ημιθέα»), ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ανακοινώνει ότι ήρθε σε καταρχήν συμφωνία για την απορρόφηση του Ομίλου EUROMEDICA, με στόχο τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους Υγείας στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της απορρόφησης, η ΗΜΙΘΕΑ θα διαθέτει έναν πλήρως καθετοποιημένο Όμιλο με παρουσία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, και σε Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της Ελληνικής Επικράτειας.

Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν θα πλαισιωθεί από 7 Γενικές και Μαιευτικές Κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κοζάνη, από ένα ευρύτατο δίκτυο 23 Διαγνωστικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λάρισα, Πιερία, Αλεξανδρούπολη), καθώς και από ένα Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Ο νέος όμιλος υγείας θα απασχολεί πάνω από 2.700 εργαζομένους, ενώ θα διαθέτει περισσότερες από 1000 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πάνω από 120.000 περιστατικά το χρόνο. Στην πρωτοβάθμια περίθαλψη το δίκτυο του ομίλου, στην ωρίμανσή του, θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 επισκέψεις ετησίως μέσα από ένα πλέγμα 3.500 συνεργαζόμενων ιατρών σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία απορρόφησης θα ξεκινήσει σύντομα και η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων στο νόμο εταιρικών εγκρίσεων».

close menu