Διεθνή

Στα 210 δισ. δολάρια η αποτίμηση της Space X

Μέσω πώλησης μετοχών εσωτερικών προσώπων στα 112 δολάρια ανά μετοχή η αξία της Space X αναμένεται να ανεβάσει την αποτίμηση της εταιρείας του Elon Musk στα 210 δισ. δολάρια, μια σημαντική αύξηση από τα 180 δισ. δολάρια που αποτιμήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Space X αποφάσισε να τιμολογήσει την τρέχουσα προσφορά της -μια συναλλαγή που επιτρέπει στους εργαζόμενους και τους εμπιστευόμενους, όπως οι επενδυτές, να πουλήσουν μετοχές- σε υψηλότερη τιμή από την αποτίμηση των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συζητήθηκε τον περασμένο μήνα, λόγω της σημαντικής ζήτησης των επενδυτών, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι αρνήθηκαν να κατονομαστούν, καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλούν δημοσίως.

Η νέα αποτίμηση αποτελεί ρεκόρ για αμερικανική ιδιωτική εταιρεία, αλλά εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από την αποτίμηση των 268 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ByteDance Ltd., μητρικής εταιρείας του φαινομένου του κοινωνικού βίντεο TikTok. Ήδη, η SpaceX βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με ορισμένες από τις μεγαλύτερες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες του κόσμου με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Οι όροι δεν έχουν οριστικοποιηθεί και το μέγεθος της προσφοράς θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με το ενδιαφέρον τόσο από τους πωλητές όσο και από τους αγοραστές εμπιστευτικών πληροφοριών.

Εκπρόσωποι της SpaceX, επίσημα γνωστής ως Space Exploration Technologies Corp. δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

TAGS:

close menu