Εκδηλώσεις Teamworks

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Συνέδριο «Digital Health Care | DPO & ICT Security World»

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη της 2ης ημέρας του συνεδρίου «Digital Health Care | DPO & ICT Security World» που διοργανώνει η Teamworks|Metateam, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, με βασικό θεματικό τίτλο: «Ψηφιακή Υγεία και Ασφάλεια στο δρόμο της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόκειται να αναφερθεί στις στρατηγικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ψηφιακής υγείας στην Ελλάδα και την ενσωμάτωση τεχνολογιών AI για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Επιπρόσθετα, θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των δεδομένων στην ψηφιακή εποχή και θα αναδείξει τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας που στοχεύουν στη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής υγείας και ασφάλειας, να προωθήσει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και να εξετάσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ταχεία υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Βασικοί Θεματικοί Άξονες

Ψηφιακή Υγεία στο Δημόσιο Τομέα: Παρουσίαση τρεχόντων και μελλοντικών έργων ψηφιακής υγείας. Αναλυτική αναφορά στα προγράμματα τηλεϊατρικής και τις υποδομές ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων.

Τεχνολογίες και Καινοτομίες στην Υγεία: Εξετάσεις νέων εφαρμογών και τεχνολογιών για την παρακολούθηση και βελτίωση της υγείας των ασθενών. Ανάλυση εφαρμογών wearable και προσωποποιημένης ιατρικής.

Ψηφιακή Ασφάλεια: Εισαγωγή στη GDPR και άλλες σχετικές νομοθεσίες για την προστασία των δεδομένων υγείας. Στρατηγικές και τεχνολογίες για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας στα συστήματα υγείας.

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία: Παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη και των εφαρμογών της στην υγειονομική περίθαλψη. Ανάλυση προκλήσεων και ευκαιριών για επενδύσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Συνεργασίες και Χρηματοδοτήσεις: Διερεύνηση ευκαιριών για συνεργασίες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Παρουσίαση ευκαιριών χρηματοδότησης για καινοτόμα έργα ψηφιακής υγείας.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., της Κοινωνίας της Πληροφορίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), το HL7 Hellas και το Hellenic Digital Health Cluster (HDHC).

Δομή του διήμερου συνεδρίου

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024: Ψηφιακή διοργάνωση μέσω του ιδιόκτητου ψηφιακού τρισδιάστατου Συνεδριακού Κέντρου «Πυθαγόρας», εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη επικοινωνία και ενημέρωση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024: Υβριδική διοργάνωση στο Αμφιθέατρο ΕΚΔΔΑ (και με παράλληλη ψηφιακή μετάδοση) σε περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών για τη συνάντηση των παραγόντων της αγοράς ψηφιακού μετασχηματισμού και την ενημέρωσή τους σε θέματα στρατηγικής και χρηματοδοτήσεων, με έμφαση στη σύναψη προσωπικών σχέσεων και επικοινωνίας.

Χορηγοί του Συνεδρίου: BRAINS Innovative Consulting Services, Dataverse, ΙΚnowΗow (IKH), NOVA ICT, UBITECH
Media Sponsors: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AI-report, ICTdaily News, ICTplus, ICTweekly

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

Links

close menu