Παπαγάλλος

Ποια πανδημία και ποια Astra Zeneca; Εδώ μιλάμε για ένα μύριο τεμάχια και «δουλίτσες» με δισμυριόνια

Ποιος θα το πίστευε πριν από έναν χρόνο, όταν μπήκαμε στην καραντίνα, ότι θα ’φτανε η μέρα που η πιάτσα των πληροφο(φ)ρικάριων θα ’τρεχε και δεν θα ’φτανε «φορτωμένη» από έργα και δεν θα μπορούσε να σηκώσει κεφάλι ούτε να δει αν θα πάει να εμβολιαστεί.

Πολύ χρήμα κυκλοφορεί εσχάτως στην πιάτσα, τόσο πολύ, που π(χ)ια έχει αρχίσει και γίνεται βαρετό να διαβάζεις για έργα που ετοιμάζονται στην «ΚτΠ», στο «ΨηΔιά», στο Τηλεπικοινωνιών, στη Διαλειτουργικότητα, στα Ντάτα Σέντερς και πάει λέγοντας.

Αυτήν την εβδομάδα αρχίζει και παίζει το voucher των 200 ευρώ, που αφορά στα «νοικοκυριά του αύριο». Μιλάμε για έναν αριθμό tablet, laptop και desktop που θα ξεπεράσει τις 300.000 τεμάχια. Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος σε μία περίοδο, που η πιάτσα των πισιδίων είχε «στεγνώσει» εντελώς. Και είχε στεγνώσει, καθώς οι αγορές ήταν ελάχιστες και δεν υπήρχε προοπτική να αναθερμανθεί λόγω άλλων επιλογών και υποχρεώσεων. Και ήρθε το βάουτσερ, ως από μηχανής Θεός, να ρίξει «κάρβουνο» στην πιάτσα. Και δεν σταματάμε εδώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε έως  45.000 μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης και αφορά σε μία «επιταγή» 200 ευρώ ανά συνδεόμενο τέκνο που φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα για την αγορά laptop ή tablet.

Δηλαδή 1,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα, χώρια αυτά που θα δώσουν οι οικογένειες για να πάρουν «κάτι καλύτερο».

Στο καπάκι θα έχουμε και την παλιά και επανακάμψασα δράση Super Fast Broadband, που πήρε παράταση έως το 2022, και θα επιδοτεί τα νοικοκυριά για να εγκαταστήσει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Αυτό έχει προταθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ως πρόγραμμα τύπου «Εξοικονομώ» στις τηλεπικοινωνίες, που θα δίνει επιδότηση αξίας 360 ευρώ για διάστημα 24 μηνών ή για συνδέσεις FTTH με 13 ευρώ ανά μήνα για δύο χρόνια.

Και έτσι καταλαβαίνετε πώς σταματάνε οι γκρίνιες, οι διαφωνίες, οι οικετοί και οι λοιπές οιμωγές. Και επειδή πρέπει να δουλεύουν όχι μόνο οι πληροφο(φ)ρικάριοι, αλλά και οι εργολάβοι να πάρουν και αυτοί «δουλίτσες» με το «Τηλε-Εξοικονομώ» και στις τηλεπικοινωνίες για οπτικές ίνες μέχρι μέσα στο σπίτι και μάλιστα με λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και φυσικά στρατηγικός στόχος είναι τα «Fiber Ready» κτίρια κατοικιών για να έχουμε συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι. Έτσι οι εργολάβοι θα  εγκαθιστούν δίκτυα στην πολυκατοικία και σε όλους τους ορόφους και όποιος θέλει να κάνει σύνδεση οπτικής ίνας θα κάνει την τελική σύνδεση από τον όροφο στο διαμέρισμά του.

Όλα καλά, όλα ανθηρά.

close menu