Συνεντεύξεις

Πάνος Βιρβιλιός: Η Inform Λύκος είναι μια “έφηβη” εταιρεία 124 ετών

Σε μια περίοδο που ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελεί τον καταλύτη των αλλαγών του σύγχρονου επιχειρείν, η βασική αλλαγή που πρέπει να κάνουν φορείς και επιχειρήσεις είναι στην νοοτροπία. Κάποιες φορές χρειάζεται ένα επιτυχημένο παράδειγμα για να ακολουθήσει η αγορά και να αντιληφθεί ότι οι αλλαγές και η καινοτομία δεν είναι απρόσιτη, αλλά είναι χρήσιμη και αναγκαία.

Το ictplus.gr και ο Ηλίας Κούκουτσας μίλησε με τον Πάνο Βιρβιλιό, Marketing Manager της Inform Λύκος, ο οποίος εξήγησε πως μια εταιρεία 124 ετών φέρεται και λειτουργεί σαν έφηβη

ictplus: Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα σας, η Inform έχει δημιουργήσει μια δυναμική τόσο στην ελληνική όσο και στις αγορές του εξωτερικού στις οποίες δραστηριοποιείται. Πως έκλεισε η χρονιά και ποια είναι η αναπτυξιακή στρατηγική για το 2021;

Πάνος Βιρβιλιός: H χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον οργανισμό μας, γεγονός πολύ δύσκολο, στις εποχές που διανύουμε, με όλες τις προφανείς δυσκολίες.  Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην συνέπεια που επιδεικνύουμε, στην παροχή πολύ εξελιγμένων και αξιόπιστων λύσεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό.  Ο όμιλος AUSTRIACARD HOLDINGS, στον οποίο και ανήκει η INFORM, ορίζεται από αυτήν την  συνέπεια που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, σε πολύ νευραλγικούς τομείς της επιχειρηματικότητας.

Το αναπτυξιακό μας πλάνο, βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένους πυλώνες.  Ενδυνάμωση των υπαρχόντων υπηρεσιών και σχέσεων με τους συνεργάτες/πελάτες μας καθώς και δυναμική επένδυση σε καινοτόμα εργαλεία ψηφιακού μετασχηματισμού, που καλύπτουν όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας, στο υψηλότερο επίπεδο αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας.

ictplus: Μέσα στο πρώτο lockdown, παρουσιάσατε την συνεργασία σας με την Εθνική Τράπεζα και την πρωτοποριακή για την Ελλάδα εφαρμογή digital onboarding. Σχεδόν 8 μήνες μετά, πως έχει προχωρήσει αυτή η συνεργασία; Πόσο έτοιμη είναι η ελληνική αγορά για ψηφιακές τραπεζικές λύσεις επόμενης γενιάς;

Πάνος Βιρβιλιός: Το Digital Onboarding είναι μια πολύ καινοτόμα υπηρεσία, η οποία και στην πορεία του χρόνου συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα, αποδεικνύεται όχι μόνο χρήσιμη αλλά και απολύτως αναγκαία.  Τα αποτελέσματα της είναι εξαιρετικά, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο που χρειάζεται ένας πολίτης να πραγματοποιήσει απαραίτητες τραπεζικές συναλλαγές, από την ασφάλεια του σπιτιού του, με τον πλέον ασφαλή τρόπο.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλο και περισσότεροι οργανισμοί εξετάζουν και υλοποιούν αντίστοιχα εργαλεία, σε συνέχεια της επιτυχίας του Digital Onboarding της Εθνικής Τράπεζας.

Η ελληνική αγορά είναι αρκετά ώριμη για ψηφιακές τραπεζικές λύσεις επόμενης γενιάς, κυρίως διότι η πανδημία επέβαλλε αυτόν τον μετασχηματισμό.  Το σημαντικό είναι ότι πλέον η τεχνολογία είναι ώριμη να εφαρμοστεί σε πολλούς τομείς, γρήγορα, με αξιοπιστία και το κυριότερο με σημαντική ασφάλεια.  Ο όρος ασφάλεια δεδομένων, κατέχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχοσύνθεση της INFORM, δεδομένου ότι από την απαρχή της λειτουργίας μας, 120+ χρόνια πλέον, ορίζει την βασική αρχή λειτουργίας μας και σχεδιασμού νέων λύσεων.  Όλοι οι οργανισμοί, και ιδιαίτερα αυτοί του τραπεζικού κλάδου, που αναζητούν συνεργάτες να παρέχουν νέες τεχνολογικά εξελιγμένες υπηρεσίες,  μας έχουν τοποθετήσει στην κορυφή των επιλογών τους – βάσει αποτελεσμάτων πάντα.

ictplus: Τι άλλες υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού είστε έτοιμοι να παρουσιάσετε σαν εταιρεία και ποια είναι τα νέα project που τρέχετε αυτή την περίοδο;

Πάνος Βιρβιλιός: Η INFORM, σε όλη της την πορεία, έχει αποδείξει ότι αυτή η «δημιουργική ανησυχία» λειτουργεί ως καταλύτης για την αναζήτηση  και δημιουργία νέων καινοτόμων υπηρεσιών ή την μετεξέλιξη των υπαρχόντων.  Το Digital Onboarding, η αυτοματοποίηση διαδικασιών μέσω chatbots και RPAs, η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μόνο ένα ακόμη στάδιο στην πορεία μας. Επενδύουμε σημαντικά σε νέες δεξιότητες και λειτουργίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, τεχνολογίες A.I. και machine learning καθώς και IoT, θέτοντας τα θεμέλια για ένα ακόμη πιο λαμπρό και επικερδές μέλλον, για τον οργανισμό μας αλλά και τους ανθρώπους του

ictplus: Δεδομένου ότι η πανδημία έχει επηρεάσει την λειτουργία των επιχειρήσεων και έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, πόσο και πως αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους στην μετά-covid εποχή;

Πάνος Βιρβιλιός: Όταν ξέσπασε η πανδημία του COVID-19, ελάχιστες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν την επακόλουθη κρίση, αλλάζοντας προτεραιότητες, με την ψηφιοποίηση της εργασίας, την επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων και την επιχειρηματική συνέχεια να έρχονται σε πρώτο πλάνο.

Η εσπευσμένη αλλαγή του τρόπου εργασίας και η αναπροσαρμογή των διαδικασιών σε ψηφιακό περιβάλλον διασφάλισε την επιχειρησιακή συνέχεια εν μέσω πανδημίας καθώς η καινοτομία, που έχει έρθει πραγματικά και έμπρακτα στο προσκήνιο (και όχι κατ’ όνομα μόνο), έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εγκαθίδρυση τεχνολογικών λύσεων προς την ικανοποίηση των νέων αναγκών.

Νέα προϊόντα, υπηρεσίες, τύποι καταναλωτών και ανταγωνιστές έχουν εμφανιστεί και συνεχίζουν να εξελίσσονται. Το μέλλον της εξυπηρέτησης θα διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της τεχνολογίας και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που εταιρείες, όχι μόνο παγκόσμιοι κολοσσοί αλλά διαφόρων μεγεθών, επενδύουν σε φωνητικούς βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσουν τις στρατηγικές εξυπηρέτησης, αλλά και σαν ένα ατού για τους πελάτες τους.

Η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα (AR/VR), πλέον αποδεικνύονται σε εξαιρετικά εργαλεία επικοινωνίας ενός προϊόντος, δεδομένου ότι έχουν εξελιχθεί σε τέλεια οχήματα οπτικοποίησης εμφάνισης ή και χρήσης μιας υπηρεσίας.

ictplus: Είστε μια εταιρεία 120 ετών. Πως καταφέρνετε και παραμένετε στην κορυφή της τεχνολογίας και των εξελίξεων;

Πάνος Βιρβιλιός: Η INFORM αποτελεί μια από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις, που παρά την ηλικία της, διατηρεί επιχειρηματική πυγμή,  αποδεδειγμένη δυνατότητα μετεξέλιξης και δυναμικό προφίλ.

Από την δημιουργία της, το μακρινό 1897, μέχρι και σήμερα αναγνωρίζει την δυναμική της αγοράς και με γνώμονα την μακρά εμπειρία της στους τομείς δραστηριοποίησης της, επενδύει σημαντικά σε νέες τεχνολογίες – όποιες και αν είναι αυτές ανάλογα την εποχή τους.

Όλα αυτά είναι έμπρακτη απόδειξη της δημιουργικής ανησυχίας μας και της παντελούς έλλειψης εφησυχασμού στο πεδίο των προσφερόμενων λύσεων μας.  Επενδύουμε σημαντικά σε νέους τομείς αλλά και στο υπάρχον δυναμικό μας, με το οποίο και έχουμε ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης.  Για αυτό και η καινοτομία πάντοτε πρέπει να ακολουθείται από την αξιοπιστία σε ό,τι και να κάνουμε, με ανθρώπους που νιώθουν δυνατοί μέσα σε έναν τόσο «ανήσυχο» οργανισμό.

close menu