Επιχειρήσεις

Ο Spitogatos, η Νο.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα εξαγοράζει το Crozilla.com, κορυφαίο portal ακινήτων στην Κροατία, από την γερμανική Ιmmowelt, μέλος του Ομίλου AVIV!

Τη συνεχή επέκτασή του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη συνεχίζει ο Spitogatos με την εξαγορά της Crozilla.com (www.crozilla.com), κορυφαίας ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Κροατία. Η Crozilla που προηγουμένως ανήκε στη γερμανική εταιρία Immowelt, μέρος του Ομίλου AVIV, και στον ιδρυτή της Ante Tabak, ενισχύει ακόμα περισσότερο την τοπική παρουσία του Spitogatos, μέλος του Ομίλου Real Web, στην Κροατία, χώρα στην οποία είχε ήδη παρουσία με το brand Indomio (www.indomio.hr).

Η Crozilla, που ιδρύθηκε από τον Ante Tabak το 2006, έχει εξελιχθεί να θεωρείται μέσα στα χρόνια το απόλυτο σημείο αναφοράς των χρηστών που αναζητούν το ιδανικό ακίνητο στην Κροατία.

«Όπως πολλές startups εκείνα τα χρόνια– λέει ο Ante Tabak – έτσι και η δική μου ξεκίνησε από το κλασικό γκαράζ! Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα πόσο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι αισθάνονταν οι χρήστες όταν έψαχναν για ένα σπίτι στο διαδίκτυο και έτσι, τα χρόνια που ακολούθησαν, αναπτύξαμε με έδρα το Ζάγκρεμπ και με πάνω από 25 εργαζομένους, την εταιρεία Digitalni klik, η οποία και σήμερα ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού».

Η εξαγορά του brand Crozilla.com και των ιστοσελίδων crozilla.com και crozilla-nekretnine.com ενισχύει την ηγετική θέση του Spitogatos, που έχει ήδη παρουσία στη χώρα με το indomio.hr, το οποίο ξεκίνησε το 2018 και προβάλλει σήμερα πάνω από 600 μεσιτικά γραφεία και ιδιώτες με περισσότερες από 150.000 δημοσιευμένες αγγελίες.

Η εξαγορά του Crozilla.com ολοκληρώθηκε μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του νέου website, που αναπτύχθηκε πάνω στην τεχνολογία του Spitogatos και από την Ομάδα των engineers του στην Ελλάδα, και σύντομα θα ακολουθήσει και η νέα εφαρμογή για smartphones και tablets.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το Crozilla – λέει ο Δημήτρης Μελαχροινός, ιδρυτής και CEO του Spitogatos – και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει μεγάλα οφέλη στους Κροάτες ιδιώτες και μεσιτικά γραφεία αλλά και στους χρήστες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα ακίνητο στην Κροατία. Η χρήση της τεχνολογικής πλατφόρμας που έχουμε αναπτύξει σε πολλές χώρες, μας επιτρέπει να επιδιώκουμε προκλήσεις που διαφορετικά δεν θα ήταν εύκολο να εκπληρωθούν».

Η Immowelt, μέλος του Ομίλου AVIV, παραμένει ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης του Digitalni klik της οποίας οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν λογισμικό για brands του Ομίλου AVIV. Η AVIV, με την δυναμική των brands της, Immowelt, Immonet, SeLoger και Immoweb, εστιάζει στις αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας και του Βελγίου στον τομέα των real estate portals.

close menu