Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Εξελέγη νέος πρόεδρος ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Ο κ. Κυρίζογλου, μέχρι πρότινος Α’ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα αναλάβει την προεδρία μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του και νέο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Δημήτρη Παπαστεργίου

Παμψηφεί με 29 ψήφους επί των παρόντων – υπήρξαν δύο απουσίες – εξελέγη νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, όπως έγραφε νωρίτερα το ictplus.gr

Ο κ. Κυρίζογλου, μέχρι πρότινος Α’ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα αναλάβει την προεδρία της ΚΕΔΕ μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του και νέο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασία  και ευχήθηκε στον διάδοχή του καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Αλλαγές υπήρξαν και στις θέσεις των αντιπροέδρων, με τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο (μέχρι πρότινος Β’ Αντιπρόεδρο), να αναλαμβάνει Α’ Αντιπρόεδρος. Την θέση του Β’ Αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη το νέο προεδρείο θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο, ενώ προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να εμπιστευτεί την Αυτοδιοίκηση, ζήτησε περισσότερο προσωπικό, αρμοδιότητες, πόρους και μέσα προκειμένου να επιτελέσει το σημαντικό έργο της και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην Σύνταξη νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Ποιος είναι ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Ο Λάζαρος Κυριζόγλου γεννήθηκε στην Τσάκονη Καστοριάς, φοίτησε στο Γυμνάσιο Νεστορίου και το Λύκειο Καστοριάς και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1978).

Διετέλεσε μαχόμενος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων το 1982 σε ηλικία 26 ετών.  Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων το 1986 (43% α΄ γύρος-47% β΄ γύρος) και το 1990 (46% α΄ γὐρος- 48,5% β’γύρος με τα υψηλότερα ποσοστά.

Από το 1991 μέχρι το 1993 διετέλεσε Νομάρχης Ευβοίας. Ήταν πρώτος πανελλαδικά σε απορρόφηση πιστώσεων και ρυθμούς εκτέλεσης έργων, ενώ το έργο του αναγνωρίσθηκε από όλους τους φορείς του Νομού και από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Εκλέγεται Δήμαρχος Αμπελοκήπων το 2002 με ποσοστό 58% (β΄ γύρος) ενώ επανεξελέγη  το 2006 με ποσοστό 50,3% (α΄γύρος). Διετέλεσε επί δύο (2) δημοτικές περιόδους (8έτη) μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Το 2010 εκλέγεται Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης με ποσοστό 54,39% (α΄ γύρος) και το 2014 με ποσοστό 53,18% (α΄ γύρος). Το 2019 επανεξελέγη για 5η φορά με ποσοστό 70% (α΄ γύρος).

close menu