Προϊόντα-Υπηρεσίες

Η Γαλλία απαγορεύει στους δημόσιους υπαλλήλους τη χρήση του TikTok

Oι Γάλλοι δημόσιοι υπάλληλοι σε λίγο καιρό δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την κινεζικής ιδιοκτησίας πλατφόρμα βίντεο TikTok στα επαγγελματικά τους τηλέφωνα.

Μετά τη Μ. Βρετανία, την Ιταλία, την Τσεχία. το Βέλγιο, την Ολλανδία, πλέον και η Γαλλία κοιτά με καχυποψία την κινεζική εφαρμογή του TikTok.

«Η Γαλλία θα απαγορεύσει τη χρήση της κινεζικής εφαρμογής ανταλλαγής βίντεο TikTok στα τηλέφωνα εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Στανισλάς Γκερίνι στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Προκειμένου να εγγυηθούμε την κυβερνοασφάλεια των διοικήσεών μας και των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει εφαρμογές αναψυχής όπως το TikTok στα επαγγελματικά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Oι Γάλλοι δημόσιοι υπάλληλοι σε λίγο καιρό δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την κινεζικής ιδιοκτησίας πλατφόρμα βίντεο TikTok στα επαγγελματικά τους τηλέφωνα.

Ο CEO του TikTok για τη στάση της Δύσης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του TikTok κατέθεσε την Πέμπτη στην επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων επιθυμούν να εντείνουν τον έλεγχο της κινεζικής εφαρμογής.

Προς απάντηση όλων των ανησυχιών, ο CEO του ΤikTok υποστήριξε ότι η κινεζική κυβέρνηση ποτέ δεν ζήτησε, ούτε σκοπεύει να ζητήσει από καμιά εταιρεία να της παραδώσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. «Σεβόμαστε το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένων όλων όσων κάνουν χρήση της εφαρμογής. Η κυβέρνηση αποδίδει υψηλό σεβασμό στην ασφάλεια των δεδομένων.»

close menu