Χρηματοδοτήσεις

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή Έκθεση LOPEC 2022

Στη διεθνή Έκθεση και το Συνέδριο LOPEC 2022, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως 24 Μαρτίου στο Μόναχο, παρουσιάστηκαν ζωντανά όλες οι νέες εφαρμογές και τα προϊόντα της βιομηχανίας των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, παρουσία 2000 επισκεπτών από 35 χώρες του κόσμου, αλλά και παρουσία του  εκπρόσωπου του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο, Νικόλαο Μπελιά.

Στο stand της ελληνικής συμμετοχής ο Πρόεδρος του Συνδέσμου HOPE-A Καθ. Στέργιος Λογοθετίδης και ο Γενικός Διευθυντής Δρ. Αστέριος Χατζηπαραδείσης, πρόβαλαν τα επιτεύγματα της ελληνικής καινοτομίας στον τομέα της εκτυπωμένης ενέργειας και γενικότερα της πράσινης τεχνολογίας.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε η ελληνική εταιρεία OET (OrganicElectronicTechnologies) και οι εφαρμογές της στον τομέα των οργανικών εύκαμπτων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, όπως ο ηλιακός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η έξυπνη, αυτόνομη ενεργειακά στάση λεωφορείων και το 100% αυτόνομο πράσινο θερμοκήπιο που βρίσκεται σε λειτουργία στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

«Η Ελλάδα έχει καταστεί σημαντικός διεθνής παίκτης»

Οι συμμετέχουσες εταιρείες και φορείς εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ήδη καταστεί σημαντικός διεθνής παίκτης στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη οργανικών &εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, ενώ το ερευνητικό έργο που επιτελείται στη χώρα τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργαστήριο LTFN του ΑΠΘ, το οποίο συμμετείχε στο ελληνικό stand, έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο σε μεγάλα ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, ενώ συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες καινοτόμες εταιρείες και ερευνητικά κέντρα στον κόσμο.

Αντίστοιχα, ο HOPE-A έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με αντίστοιχους Συνδέσμους και φορείς καινοτομίας σε όλο τον κόσμο φέρνοντας τη χώρα μας στο προσκήνιο της παγκόσμιας καινοτομίας.

Η Lopec 2022 θεωρείται η κορυφαία διεθνής έκθεση στον τομέα των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών. Φέτος προσέλκυσε 156 εκθέτες από 23 χώρες οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα τεχνολογικών εφαρμογών, μεταξύ άλλων, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην παραγωγή ενέργειας, στον ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό, στα φαρμακευτικά προϊόντα και στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Στη διάρκεια της Έκθεσης έγιναν θεματικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τους θεματικούς τομείς smartliving και mobility και με περισσότερους από 200 ομιλητές από 23 χώρες του κόσμου.

close menu