Κυβέρνηση

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος: «Βάλαμε τα ψηφιακά εργαλεία στην καθημερινότητα των πολιτών»

Για τις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα και για τα αποτελέσματα που έχουν για πολίτες και επιχειρήσεις, μίλησε στο 3ο Digital Transformation που διοργάνωσε η Teamworks στις 11 και 12 Οκτωβρίου ο κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως επεσήμανε, θέματα που έχουν να κάνουν με υποδομές, υπολογιστικές, cloud, λογισμικό, ψηφιακές υπογραφές κ.α, αξιοποιούνται σήμερα από μία πολύ μεγάλη ομάδα επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έχουν τις σχετικές ανάγκες.

«Όμως το θέμα είναι ευρύτερο. Σαν κράτος πρέπει να έχουμε δράσεις που να εξασφαλίζουν σε μία επιχείρηση να θέλει να πάει μπροστά, να θέλει να αξιοποιήσει τα εργαλεία, τις τεχνικές, τις πρακτικές του ψηφιακού μετασχηματισμού», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος και εξήγησε: «Αρχικά, εξασφαλίσαμε θετικό κλίμα, γιατί το κλίμα δεν είναι δεδομένο. Τέθηκαν στόχοι, επετεύχθησαν. Η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει τα ψηφιακά εργαλεία στην καθημερινότητα των πολιτών με τέτοιο τρόπο, ώστε οι πολίτες κατάλαβαν ότι υπάρχει και συνέχεια, όχι μόνο στο δημόσιο αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Οι επιχειρήσεις ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Βλέπουν τι παραπάνω θέλουν να κάνουν και που θέλουν να βρεθούν τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα θα ήθελαν περισσότερα κίνητρα από το ελληνικό δημόσιο, αλλά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι θετικό. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Όπως ενημέρωσε, «ο βαθμός ανταπόκρισης τους Κράτους στις ανάγκες που προκύπτουν έχει μεταβληθεί σε σχέση με το παρελθόν. Πρωτοπορία θα υπάρξει και στο μέλλον, μέσα από πολλές δράσεις που θα έρθουν. Κοιτάζουμε και ωθούμε τα πράγματα μπροστά γιατί θέλουμε να πετύχουμε, όχι ως υπουργείο, αλλά ως κυβέρνηση, ως κράτος. Να βάζουμε ένα «λιθαράκι» σε κάθε τομέα και να τον πηγαίνουμε παρακάτω».

close menu