Εκδηλώσεις Teamworks

«Digital Health Care | DPO & ICT Security World»: Ο Άδωνις Γεωργιάδης «άνοιξε» τις εργασίες της 2ης ημέρας του Συνεδρίου

Συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη, 20 Ιουνίου, οι εργασίες του 14ου «Digital Health Care | DPO & ICT Security World», που διοργανώνει η Teamworks|Metateam, με βασικό θεματικό τίτλο: «Ψηφιακή Υγεία και Ασφάλεια στο δρόμο της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η διοργάνωση πραγματοποιείται δια ζώσης στο Αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ (με παράλληλη ψηφιακή μετάδοση).

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε ότι, η θεματολογία του Συνεδρίου ταιριάζει με τις τρέχουσες δράσεις του Υπουργείου Υγείας. Τόνισε ότι το Υπουργείο, μέσω της ΗΔΙΚΑ, εκτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Γνωστοποίησε ότι, σύντομα θα υπάρχουν ψηφιακά εργαλεία απολύτου ακρίβειας και σημασίας, όπως και πλατφόρμες που θα παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό, στους επιστήμονες και την πολιτική ηγεσία. Αναφέρθηκε στη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης για τη λήψη αποφάσεων και δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα του Συνεδρίου για σχεδιασμό μελλοντικών πολιτικών, εκφράζοντας την επιθυμία να ήταν παρών.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υπουργού:

«Θα ήθελα πραγματικά να ήμουν μαζί σας σήμερα, αλλά προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό δεν μου το επιτρέπει. Οφείλω όμως να σας πω ότι, η θεματολογία του Συνεδρίου είναι αυτό ακριβώς με το οποίο ασχολούμαστε κυρίως αυτή την περίοδο.

Το Υπουργείο Υγείας Ελλάδος εκτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, μέσω της ΗΔΙΚΑ. Σε λίγο θα έχουμε στη διάθεσή μας αδιανόητα ψηφιακά εργαλεία απολύτου ακρίβειας και σημασίας. Θα έχουμε πλατφόρμες που, συνεργασία και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα δίνουν δημόσια πληροφορίες, απολύτως χρήσιμες στον πληθυσμό, αλλά και πιο αναβαθμισμένες για τους επιστήμονες και την πολιτική ηγεσία.

Στο μέλλον θα έχουμε και την Τεχνητή Νοημοσύνη που θα εξελίξει σε απόλυτο βαθμό την δυνατότητά μας να παίρνουμε αποφάσεις.

Θα πάρω τα αποτελέσματα του Συνεδρίου σας, θα πληροφορηθώ αυτά που θα συζητηθούν και μαζί θα σχεδιάσουμε τις πολιτικές του μέλλοντος.

Σας ευχαριστώ και επαναλαμβάνω πως, πραγματικά θα ήθελα να ήμουν εκεί».

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., της Κοινωνίας της Πληροφορίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), το HL7 Hellas και το Hellenic Digital Health Cluster (HDHC).

Χορηγοί του Συνεδρίου: BRAINS Innovative Consulting Services, Clip News, Dataverse, ΙΚnowΗow (IKH), NOVA ICT, UBITECH

Media Sponsors: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AI-report, Clip News, ICTdaily News, ICTplus, ICTweekly

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

Links

close menu