Έργα - Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός 36,5 εκατ. ευρώ για σύστημα φροντίδας ογκολογικών ασθενών από την ΗΔΙΚΑ

Στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο “Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Ογκολογικών-Αιματολογικών Ασθενών”, συνολικού προϋπολογισμού 36,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΗΔΙΚΑ.

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος φροντίδας ογκολογικών- αιματολογικών ασθενών, ώστε να υποστηρίξει έναν συνολικό σχεδιασμό, με σημαντικά οφέλη για την αποδοτικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για την περίθαλψη των καρκινοπαθών, με τελικό στόχο την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση των πιθανοτήτων ίασης της ευαίσθητης αυτής ομάδας ασθενών. Το σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε τρία νοσοκομεία, ενώ στη συνέχεια θα υλοποιηθεί σε ακόμα εννέα.

Ειδικοί στόχοι είναι οι εξής:

  • Συγκέντρωση των δεδομένων ασθενών από ακτινοθεραπεία, θεραπεία πρωτονίων και ιατρική ογκολογία σε ένα εύκολα προσβάσιμο περιβάλλον, επιτρέποντας την έγκαιρη και ενημερωμένη λήψη κλινικών αποφάσεων.
  • Υποστήριξη του εξουσιοδοτημένου κλινικού προσωπικού, ώστε να αποκτά ταχεία πρόσβαση στα εκάστοτε δεδομένα και αρχεία μέσω ενός ενιαίου συστήματος, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της ογκολογικής ροής εργασιών και της αποτελεσματικότητας της φροντίδας των ασθενών.
  • Άμεση πρόσβαση σε πλήρη προβολή όλων των δεδομένων και των κλινικών εικόνων του ασθενούς.
  • Διασύνδεση πολλαπλών ιατρικών ειδικοτήτων που συμμετέχουν στη φροντίδα των ασθενών, όπως για παράδειγμα ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία, θεραπεία με πρωτόνια και χειρουργική.

TAGS:

Έργα - Διαγωνισμοί

close menu