Επιχειρήσεις

Amazon: To α’ εξάμηνο του 2024 ξεκινούν οι δοκιμές της υπηρεσίας δορυφορικού internet Kuiper

Η Amazon σκοπεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των δορυφόρων που θα δημιουργήσουν το δίκτυο δορυφορικού διαδικτύου αργότερα το τρέχον έτος, αφού πρώτα εκτοξεύσει ένα ζεύγος πρωτότυπων δορυφόρων τον επόμενο μήνα

Η Amazon σχεδιάζει να εκτοξεύσει τους πρώτους δορυφόρους παροχής υπηρεσιών διαδικτύου για εμπορική χρήση το πρώτο εξάμηνο του 2024, διαδικτύου, όπως ανακοίνωσε η ίδια την Τρίτη, προσθέτοντας ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι αρχικές δοκιμές.

Η Amazon σκοπεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των δορυφόρων που θα δημιουργήσουν το δίκτυο δορυφορικού διαδικτύου αργότερα το τρέχον έτος, αφού πρώτα εκτοξεύσει ένα ζεύγος πρωτότυπων δορυφόρων τον επόμενο μήνα.

Σημειώνονται ότι η Amazon ξεκίνησε το Project Kuiper το 2018 και τον Ιούλιο του 2020 έλαβε άδεια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) για την ανάπτυξη και τη λειτουργία δικτύου παροχής δορυφορικού διαδικτύου.

Το Project Kuiper προβλέπει την ανάπτυξη ενός δικτύου συνολικά 3.236 δορυφόρων που θα τοποθετηθούν σε χαμηλή τροχιά (σε ύψος μεταξύ 590 και 630 χλμ.), θα εκτείνεται σε περίπου 2.000 χλμ. και θα παρέχει δορυφορικό internet με ταχύτητες από 100 Mbps έως 1 Gbps. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εταιρεία στοχεύει να έχει θέσει σε τροχιά το ήμισυ των δορυφόρων που θα απαρτίζουν το δίκτυο έως τον Ιούλιο του 2026.

close menu