Τεχνολογίες

Ζωντανέψτε εύκολα τις ιδέες σας με νέα δημιουργικά εργαλεία για Reels

Προσθέτουμε νέα δημιουργικά εργαλεία και λειτουργίες στο Reels τις επόμενες εβδομάδες, καθιστώντας πιο εύκολη από ποτέ τη δημιουργία, την επεξεργασία και τον προγραμματισμό Reels

Σήμερα, αρχίζουμε να διαθέτουμε νέα δημιουργικά εργαλεία στα Reels του Facebook και του Instagram. Αυτές οι αναβαθμίσεις όχι μόνο θα διευκολύνουν τη δημιουργία και την επεξεργασία Reels, αλλά και την προώθηση σε νέα κοινά.

Νέα εργαλεία έρχονται στα Reels του Facebook

  • Δημιουργήστε και προγραμματίστε τα Facebook Reels στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Εκτός από τη δημιουργία Facebook Reels σε iOS και Android, μπορείτε πλέον να δημιουργείτε, να επεξεργάζεστε και να δημοσιεύετε Facebook Reels από το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Ιντερνέτ μέσω του Creator Studio. Θα μπορείτε, επίσης, να προγραμματίσετε τα Facebook Reels με αυτόν τον τρόπο.
  • Μετατροπή Βίντεο σε Reels. Αρχίζουμε να διαθέτουμε εργαλεία επεξεργασίας και προσθαφαίρεσης υλικού βίντεο σε επιτραπέζιους υπολογιστές που θα διευκολύνουν τους δημιουργούς που δημοσιεύουν βίντεο μεγάλης διάρκειας, ηχογραφημένα ή ζωντανά να δοκιμάσουν διαφορετικά format. Αυτή η λειτουργία θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε κλιπ από δημοσιευμένα βίντεο μεγάλης διάρκειας και να τα επεξεργαστείτε με ευκολία σε ένα Facebook Reel μέσω του Creator Studio. Για τους δημιουργούς βίντεο παιχνιδιών, παρουσιάζουμε εργαλεία επεξεργασίας που τους επιτρέπουν να δημιουργούν Reels σύντομης μορφής απευθείας από το Ζωντανό περιεχόμενό τους. Οι δημιουργοί μπορούν, πλέον, να κόψουν τα ζωντανά κλιπ σε μια vertical friendly μορφή, 60 δευτερολέπτων, με διπλή προβολή τόσο του παιχνιδιού όσο και της κάμερας του δημιουργού.
  • Βελτιώστε τα Facebook Reels με νέα εργαλεία ήχου. Τα Facebook Reels υποστηρίζουν πλέον το voiceover για τις ηχογραφήσεις σας, ώστε να μπορείτε να αφηγηθείτε στα βίντεο σας. Επίσης, λανσάραμε και το Sound Sync, ώστε να μπορείτε να συγχρονίζετε αυτόματα τα βίντεο κλιπ σας με τον ρυθμό του αγαπημένου σας τραγουδιού. Μπορείτε, επίσης, να βάλετε μία από τις πολλές ψηφιακές φωνές να διαβάσει το κείμενο στα Reels σας με την λειτουργία μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Νέα εργαλεία έρχονται στα Reels του Instagram

  • Επεκτείνετε το βίντεο σας έως και 90 δευτερόλεπτα. Δίνουμε ακόμα περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, επεκτείνοντας τη διάρκεια των Instagram Reel έως και 90 δευτερόλεπτα.
  • Αλληλοεπιδράστε με το κοινό σας χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα. Φέρνουμε μερικά από τα αγαπημένα σας αυτοκόλλητα των Instagram Stories στα Reels: με Poll δημοσκόπησης, κουίζ και αυτοκόλλητα emoji, θα έχετε νέους τρόπους για να συνδεθείτε με άτομα μέσω των Reels σας.
  • Εισαγάγετε τον δικό σας ήχο. Μπορείτε να εισαγάγετε τον δικό σας ήχο απευθείας στα Instagram Reels — μια αλλαγή που αλλάζει τα δεδομένα για τη δημιουργία μοναδικών Reels εν κινήσει. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Εισαγωγή ήχου για να προσθέσετε σχολιασμό ή ήχο στο background από οποιοδήποτε βίντεο διάρκειας τουλάχιστον 5 δευτερολέπτων από το άλμπουμ της κάμεράς σας.
  • Εμπνευστείτε από Πρότυπα. Τα πρότυπα σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα το δικό σας Reel χρησιμοποιώντας την ίδια δομή με έναν Reel που έχετε παρακολουθήσει. Όταν δείτε ένα Reel που θέλετε να αναδημιουργήσετε, πατήστε «Χρήση προτύπου» για να τραβήξετε τη σειρά ήχου και κλιπ. Στη συνέχεια, μπορείτε να το προσαρμόσετε στο δικό σας περιεχόμενο προσθέτοντας και αφαιρώντας περιεχόμενο.

Ανακαλύψτε και προσεγγίστε το κοινό σας

Στο Facebook, διαθέτουμε προτεινόμενα Reels στο Feed παγκοσμίως για να σας βοηθήσουμε να σας ανακαλύψουν άτομα σε όλο τον κόσμο. Επεκτείναμε, επίσης, τα Reels στην Παρακολούθηση, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βρίσκουν Facebook Reels στη ροή, τις Ομάδες και στην Παρακολούθηση. Στο Instagram, οι δημιουργοί έχουν την επιλογή να προωθήσουν τα Reels τους στο Facebook για να επεκτείνουν την εμβέλεια του περιεχομένου τους.

Ως βέλτιστη πρακτική, οι δημιουργοί θα πρέπει να εστιάζουν στο πρωτότυπο περιεχόμενο, καθώς το πρωτότυπο περιεχόμενο έχει προτεραιότητα σε μέρη, όπου προωθούνται τα Reels.

Καθώς τα Reels είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη μορφή περιεχομένου μας με διαφορά, η ενδυνάμωση των δημιουργών με αυτά τα νέα εργαλεία και δυνατότητες μπορεί να τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο έπακρο και τις δικές τους δυνατότητες, παρέχοντας περισσότερες ευκαιρίες για να τους ανακαλύψουν και να κερδίσουν τα προς το ζην.

close menu