Εκδηλώσεις

Χρίστος Δήμας: “Να δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία στους νέους επιστήμονες”

Την πεποίθηση του πως οι νέες και οι νέοι της Ελλάδας πιστεύουν ολοένα και περισσότερο πως μπορούν να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και να είναι ανταγωνιστικοί διεθνώς από την Ελλάδα εξέφρασε από την Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δήμας ήταν κεντρικός ομιλητής στο δείπνο που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του Technology Forum. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στα αγγλικά απευθύνθηκε σε ξένους επενδυτές, θεσμικούς φορείς αλλά και σε ένα μεγάλο μέρος της κοινότητας των εξαγωγέων και των εταιριών πληροφορικής της Βορείου Ελλάδος.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Δήμας μίλησε στα εγκαίνια της διεθνούς εκθέσεως τεχνολογίας Beyond Expo, η οποία άνοιξε χθες τις πύλες της.

Κεντρικό μήνυμα της έκθεσης είναι το «Get Future Ready», και συμμετέχουν επιχειρήσεις που καινοτομούν από την Ελλάδα και το εξωτερικό, νεοφυείς επιχειρήσεις, Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια, καθώς και οι Περιφέρειες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να παρέχουμε στους ταλαντούχους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες τα απαραίτητα εργαλεία και εξειδικευμένα κίνητρα, ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα και να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρά εδώ.»

close menu