Κυβέρνηση

Το ΕΚΕΤΑ «κλειδί» για την αναπτυξιακή μετάβαση της Δυτ. Μακεδονίας

«Η έρευνα και η καινοτομία παίζουν σημαντικό ρόλο στην μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών όπου τελικά δεν θα υπάρχουν οι αρνητικές συνέπειες του λιγνίτη» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων των
νέων εγκαταστάσεων του παραρτήματος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας – Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στην Πτολεμαΐδα. Ο κ. Δήμας τόνισε ότι «οι σημαντικές λύσεις θα έρθουν από την έρευνα και την καινοτομία» και το ερευνητικό κέντρο της Πτολεμαΐδας «θα έχει σημαίνοντα ρόλο στην εξεύρεση νέων πρωτότυπων και καινοτόμων λύσεων στην ενέργεια».

Επεσήμανε ότι η πολιτεία έχει αρκετά ψηλά στις προτεραιότητες της την έρευνα, η οποία δεν εστιάζεται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και απόδειξη αυτών είναι- όπως τόνισε- «η επίσημη λειτουργία του συγκεκριμένου ερευνητικού κέντρου που εδρεύει στην ακριτική  περιφέρεια της χώρας». Ο κ. Δήμας δήλωσε ότι όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι «οι Έλληνες ερευνητές μπορεί ακόμη να είναι ανταγωνιστικοί σε όλον  τον κόσμο ακόμη και από την Πτολεμαΐδα».

Ανέφερε επίσης ότι ένας από τους στόχους του κέντρου είναι η σύνδεσή του με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,
λέγοντας ότι «θέλουμε οι απόφοιτοι του με κάποιο τρόπο να συνδέονται μαζί του, λαμβάνοντας εμπειρία με την μορφή της εργασίας».

close menu