Οικονομία

 Τι αλλάζει τα ΜΜΜ λόγω εισιτηριοδιαφυγής 

Στο σοβαρό πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί, αυξάνεται ο αριθμός των ελεγκτών, ενώ γίνονται προσπάθειες να μετατραπεί σε ιδιώνυμο αδίκημα η επίθεση σε ελεγκτή κομίστρου, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ.

Επί της ουσίας, κάτι τέτοιο θα καθιστούσε την επίθεση σε ελεγκτή κομίστρου μια ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον δράστη ενέργεια που επισύρει τις μέγιστες προβλεπόμενες ποινές και διώκεται αυτεπάγγελτα, δηλαδή χωρίς να απαιτείται κατάθεση μήνυσης από τους ελεγκτές.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι κάθε μήνα, όσο μεγαλύτερη εισπραξιμότητα υπάρχει στον ΟΣΥ από τους ελέγχους, να υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αναφέρουν πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά στη βελτίωση των ΜΜΜ.

Σύμφωνα, με τον κ. Σταϊκούρα, σκοπός είναι οι πολίτες να γνωρίζουν ότι όσο μειώνεται η εισιτηριοδιαφυγή, τόσο θα ενισχύεται η ελκυστικότητα των ΜΜΜ και θα βελτιώνονται οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.

Τέλος, για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο πολλαπλής διέλευσης (tailling), γίνονται δοκιμές σεναρίων που έχουν στόχο τη ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας των πυλών και του χρόνου αναμονής και διέλευσης, σε συνδυασμό με την τήρηση των διεθνώς αναγνωρισμένων κανόνων για την ασφαλή διέλευση των επιβατών.

close menu