Διεθνή

Τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης στην προεκλογική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ

Η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή (RNC), το σώμα που διοικεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, έκανε γνωστό ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον αμερικανικό λαό την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024 και οι Ρεπουμπλικάνοι απάντησαν άμεσα δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο οι θεατές βλέπουν πώς θα μοιάζει ο κόσμος αν κερδίσει τις εκλογές ο Μπάιντεν σύμφωνα φυσικά με το πώς πιστεύουν Ρεπουμπλικάνοι ότι θα μοιάζει.

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη αφού είναι μια αναμενόμενη αντίδραση στον προεκλογικό αγώνα που ξεκίνησε επισήμως στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν. Το ενδιαφέρον σε αυτή την κίνηση είναι ότι το βίντεο αποτελεί εξ ολοκλήρου προϊόν δημιουργίας ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης. Η Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή (RNC), το σώμα που διοικεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, έκανε γνωστό ότι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος στους ψηφοφόρους.

Το βίντεο ξεκινάει απεικονίζοντας το Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις σε ένα πάρτι νίκης στις εκλογές και συνεχίζει δείχνοντας πολλά εγχώρια και διεθνή περιστατικά που το RNC υποστηρίζει ότι μπορεί να συμβούν εάν το δίδυμο Μπάιντεν-Χάρις κερδίσει ξανά. «Σήμερα το πρωί, μια τολμηρή Κίνα εισβάλλει στην Ταϊβάν», λέει, για παράδειγμα, ο εκφωνητής ενός δελτίου ειδήσεων. Η διαφήμιση συνεχίζει να πυροδοτεί φόβους για οικονομική κρίση που προκλήθηκε από το κλείσιμο πολλών περιφερειακών τραπεζών, καθώς και συνοριακούς πράκτορες που κατακλύζονται από αιτούντες άσυλο ενώ ο στρατός καταλαμβάνει το Σαν Φρανσίσκο λόγω «κλιμακούμενης εγκληματικότητας και έξαρσης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών».

Για να αποφύγει προφανώς νομικά ή άλλα μπλεξίματα το RNC φρόντισε να τοποθετήσει μια μικρή ένδειξη στο βίντεο η οποία αναφέρει πώς όσα βλέπουν οι θεατές σε αυτό είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης. Όμως θεωρείται πλέον δεδομένο ότι άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στις πολιτικές εκστρατείες και αναμένονται πολλά τέτοια βίντεο να κάνουν την εμφάνιση τους στη διάρκεια αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

close menu