Έργα - Εγκαταστάσεις

Στην Winward το έργο των 4 εκατ. ευρώ για ανάλυση πληροφοριών του υπ. Ναυτιλίας

Η Winward είναι ο ανάδοχος του έργου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής “Εργαλείο Ανάλυσης Πληροφοριακών Δεδομένων Ναυτιλιακού Χαρακτήρα” έναντι 3,98 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά στην διευκόλυνση πρόσβαση του Λιμενικού Σώματος σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω των οποίων θα είναι δυνατή η αναγνώριση των απειλών και να οργανώνει καλύτερα τις επιχειρήσεις του για τον έλεγχο των εθνικών χωρικών υδάτων, την προστασία των θαλασσίων συνόρων και τη διασφάλιση των εθνικών ζωτικών συμφερόντων.

Μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα είναι δυνατή η επιχειρησιακή ανάλυση στο θαλάσσιο πεδίο, αξιοποιώντας τις πληροφορίες δραστηριότητας των πλοίων/σκαφών από ανοικτές και κλειστές πηγές. Να σημειωθεί πως η Windward εφαρμόζει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για τον μετασχηματισμό του παγκόσμιου ναυτιλιακού εμπορίου. Το σύστημα
SaaS της εταιρείας συνδυάζει ναυτιλιακή τεχνογνωσία, ανεπτυγμένη ανάλυση δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη για να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη εικόνα και ένα πλήρες προφίλ ρίσκου για πλοία, στόλους, εταιρείες και φορτία.

close menu