Επιχειρήσεις

Στην Vector Capital «περνά» το πλειοψηφικό πακέτο της WatchGuard Technologies

Η WatchGuard Technologies, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια δικτύων, την προηγμένη προστασία σταθμών εργασίας, τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) και το ασφαλές Wi-Fi, γνωστοποίησε ότι η Vector Capital, κορυφαία εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που επικεντρώνεται σε επενδύσεις μετασχηματισμού επιχειρήσεων του τεχνολογικού τομέα, έκλεισε τη συμφωνία για την απόκτηση μεριδίου της το οποίο προηγουμένως ανήκε σε άλλους συνεπενδυτές.

Με το νέο καθεστώς, η Vector Capital γίνεται ο πλειοψηφικός μέτοχος της WatchGuard εξαγοράζοντας την IPW, ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρεία που επικεντρώνεται σε επενδύσεις εταιρειών λογισμικού, η οποία κατείχε μερίδιο της WatchGuard, διατηρώντας το ενδιαφέρον της για την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η WatchGuard έχει ηγηθεί της συνεπούς καινοτομίας και ανάπτυξης στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, αποφέροντας μεγάλα οικονομικά οφέλη για τους επενδυτές της, συμπεριλαμβανομένης της Vector Capital. Πλέον, ως πλειοψηφικός μέτοχος, η Vector Capital είναι σε θέση να υποστηρίξει την ανερχόμενη φάση της αναπτυξιακής τροχιάς της WatchGuard. Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν στην επίσπευση των δυνατοτήτων της εταιρείας μέσω του μετασχηματισμού του Cloud, του secure access service edge (SASE), της εκτεταμένης ανίχνευσης και απόκρισης (XDR), της διαχειριζόμενης ανίχνευσης και απόκρισης (MDR) και της περαιτέρω καινοτομίας στον αυτοματισμό και την απλοποίηση ασφάλειας για MSPs.

«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας η Vector Capital αποτέλεσε έναν εξαιρετικό συνεργάτη, και είναι στενά συνδεδεμένη με την εταιρεία, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες, καθώς και το όραμα μας να είμαστε ο κατεξοχήν πάροχος ασφάλειας στην κοινότητα των MSP», ανέφερε ο Prakash Panjwani, CEO της WatchGuard Technologies. «Έχουμε ήδη πετύχει πολλά μαζί, και με την νέα αυτή επένδυση, στοχεύουμε στην ενδυνάμωση της κοινότητας των MSP αυξάνοντας την ανάπτυξη και τις καινοτομίες στην πλατφόρμα».

Η Vector Capital έχει υποστηρίξει τον μετασχηματισμό της εταιρείας, από έναν έμπιστο πάροχο δικτύου ασφαλείας σε μια πλήρως ανεπτυγμένη πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας. Σήμερα, η Ενοποιημένη Πλατφόρμα Ασφαλείας της WatchGuard- WatchGuard Unified Security Platform™ δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 17.000 MSPs να προστατεύσουν τα περιβάλλοντα, τους χρήστες, και τα δίκτυα σε περισσότερες από 250.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως.

«Πιστεύουμε ότι η WatchGuard βρίσκεται σε προνομιακή θέση, ώστε να εκμεταλλευτεί δύο ισχυρές δυνάμεις στην αγορά – την άνοδο των MSP ως κυρίαρχη και ταχεία αναπτυσσόμενη πηγή κυβερνοασφάλειας, και την εξέλιξη των υπηρεσιών ασφαλείας μέσω πλατφόρμας, που επιτρέπουν στους πελάτες να εμπιστευτούν τη λειτουργικότητα των SASE και XDR», είπε ο Sandy Gill, Managing Director της Vector Capital. «Η επιτυχία της εταιρείας και οι αξίες αποτελούν παρακαταθήκη της υψηλής ανάγκης για υπηρεσίες προηγμένης ασφάλειας από MSPs. Η ομάδα και οι συνεργάτες της WatchGuard Technologies, έχουν θέσει ένα νέο πρότυπο για την παροχή ασφαλείας, δεσμευόμενοι ότι η WatchGuard διαθέτει τα μέσα ώστε να παραμείνει ηγέτης στον χώρο της κυβερνοασφάλειας για τα επόμενα χρόνια.

close menu