Τηλεπικοινωνίες

Samsung και Marvell παρουσιάζουν νέο System-on-a-Chip για 5G δίκτυα

Η Samsung Electronics Co., Ltd. και η Marvell ανακοίνωσαν την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου System-on-a-Chip (SoC) για να ενισχύσουν την απόδοση των 5G δικτύων. Το SoC, που θα χρησιμοποιηθεί στο Massive MIMO της Samsung και σε άλλα προηγμένα ραδιοκύματα, έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην αγορά κορυφαίων παρόχων το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το SoC έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην υλοποίηση νέων τεχνολογιών, οι οποίες βελτιώνουν τα κυψελοειδή ραδιοκύματα αυξάνοντας τη χωρητικότητα και την κάλυψή τους, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ισχύος και το μέγεθός τους. Το νέο SoC είναι εξοπλισμένο για να υποστηρίζει ταυτόχρονα δίκτυα 5G και 4G, ενώ μπορεί να εξοικονομήσει ως και 70% στην κατανάλωση ισχύος chipset, σε σύγκριση με προηγούμενες λύσεις.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Marvell για να παρουσιάσουμε ένα νέο SoC που θα συνδυάζει τα δυνατά σημεία και των δύο εταιρειών στην καινοτομία, για να προωθήσει λύσεις δικτύου 5G», δήλωσε ο Junehee Lee, Executive Vice President και Head of R&D, στο Networks Business της Samsung Electronics. «Η Samsung δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη λύσεων 5G υψηλού αντίκτυπου, που προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους παρόχους μας. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε αυτήν την τελευταία λύση στην αγορά σύντομα».

Η Samsung και η Marvell εργάζονται στενά για να προσφέρουν πολλές γενιές κορυφαίων λύσεων δικτύου. Πέρυσι, οι εταιρείες ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη νέων προϊόντων 5G, μεταξύ των οποίων τα καινοτόμα αρχιτεκτονικά ραδιοκύματα που απαιτούνται για την υπολογιστική ισχύ των εφαρμογών Massive MIMO.

«Η συνεργασία μας με τη Samsung εκτείνεται σε πολλές γενιές προϊόντων ραδιοκυμάτων δικτύου και αναδεικνύει την ισχυρή ηγετική θέση της Samsung στον τομέα της τεχνολογίας. Η κοινή προσπάθεια περιλαμβάνει 4G και 5G basebands και ραδιοκύματα», δήλωσε ο Raj Singh, Executive Vice President του Processors Business Group στη Marvell. «Έχουμε και πάλι την τιμή να συνεργαστούμε με τη Samsung για τα ραδιοκύματα Massive MIMO επόμενης γενιάς που ανεβάζουν σημαντικά τον πήχη όσον αφορά στην χωρητικότητα, τις επιδόσεις και την απόδοση ισχύος».

«Η Marvell και η Samsung ηγούνται της προσπάθειας για βοήθεια στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, για ανάπτυξη 5G με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποδοτικότητα», δήλωσε ο Daniel Newman, Founding Partner στο Futurum Research. «Αυτή η τελευταία συνεργασία ενισχύει τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσω της τεχνολογίας SoC, προσφέροντας στους παρόχους και τις επιχειρήσεις ένα ισχυρό 5G πλεονέκτημα μέσω βελτιστοποιημένης απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας σε εφαρμογές δικτύου».

Η Samsung πρωτοπορεί στην επιτυχημένη διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων 5G, μεταξύ των οποίων chipset, ραδιοκύματα και τεχνολογίες δικτύου πυρήνα. Μέσω της αδιάκοπης έρευνας και ανάπτυξης, η Samsung ηγείται της βιομηχανίας προώθησης 5G δικτύων με το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, που περιλαμβάνει από πλήρως εικονικοποιημένο RAN και Core μέχρι ΑΙ λύσεις αυτοματισμού. Η εταιρία παρέχει αυτήν τη στιγμή συνδεσιμότητα σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο.

close menu