Επιχειρήσεις

Quest Group και ΔΕΗ διεκδικούν την αλυσίδα Κωτσόβολος

Την Παρασκευή ο Όμιλος Quest και η ΔΕΗ κατάθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την διεκδίκηση της αλυσίδα Κωτσόβολος, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει ενδιαφέρον εκτός Ελλάδας

Οι προτάσεις των εγχώριων διεκδικητών της Κωτσόβολος πιθανόν να κληθούν να καταθέσουν εκ νέου βελτιωμένες προσφορές, σε περίπτωση που η Currys, η μητρική της ελληνικής αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών, θεωρήσει χαμηλές τις προτάσεις των διεκδικητών. Επόμενος σημαντικός παράγοντας για την συνέχεια της συμμετοχής των διεκδικητών είναι η κατάθεση των σχετικών εγγυητικών.

Άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η αξία του τιμήματος που προσφέρουν οι δύο διεκδικητές, που δεν γίνει γνωστό. Τεκμαίρεται από έξωθεν πληροφορίες ότι κινείται στα 250 εκατ. ευρώ, τιμή που απέχει σημαντικά από τις εκτιμήσεις των απαιτήσεων την πωλήτριας εταιρείας που φέρεται ότι κινούνται μεταξύ 400 και 450 εκατ. ευρώ. Ο Αλεξ Μπάλντοκ, επικεφαλής της Currys, είχε δηλώσει πως αν δεν πετύχουμε το τίμημα δεν είναι καλό, η πώληση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Εκτιμάται ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχει οριστικοποιηθεί τόσο ο αριθμός των διεκδικητών (πιθανότατα θα είναι Quest Group και ΔΕΗ), όσο και το τελικό πλαίσιο του τιμήματος για να περάσουμε στην φάση των τελικών προσφορών.

close menu