Τηλεπικοινωνίες

Πωλήθηκε η Telekom Romania στην Ornage. Στα 500 εκατ. ευρώ το τίμημα

Στη Ρουμανία, ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης της Telekom Romania στην Orange έναντι 500 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αφορά μόνο το τμήμα σταθερής τηλεφωνίας της Telekom, μια κίνηση που θα ενισχύσει τη θέση της Orange, ενώ το τμήμα κινητής τηλεφωνίας θα παραμείνει προς το παρόν στους Γερμανούς της Deutsche Telekom και θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο του στην αγορά, χωρίς να αποτελεί αντικείμενο αυτής της συναλλαγής

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας βάζει τέλος σε ένα ‘σήριαλ’ που κράτησε αρκετά χρόνια, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Ρουμανία οι τελικές υπογραφές θα «πέσουν» αύριο το πρωί.

Ο ΟΤΕ ελέγχει το 54,01% της Telekom Romania η οποία προσφέρει σταθερή τηλεφωνία, σύνδεση στο διαδίκτυο και συνδρομητική τηλεόραση με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει στο ρουμανικό Δημόσιο. Η Telekom Romania Mobile είναι εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και μέχρι πρόσφατα το 70% του μετοχικού της κεφαλαίου άνηκε απευθείας στην Cosmote και το 30% στην TR.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έξοδο από τη Ρουμανία, ο ΟΤΕ προχώρησε στη μεταβίβαση του 70% της TRM στην TR και, μέσω της TR, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της TRM, κατά 800 εκατ. ευρώ, προκειμένου η τελευταία να αποπληρώσει ενδοεταιρικό δάνειο στην πρώην μητρική της, Cosmote.

Προσωρινός διευθύνων σύμβουλος θα οριστεί ο Βλάνταν Πέκοβιτς, μέχρι σήμερα διευθυντής τεχνολογίας της Telekom Romania.

close menu