Κυβέρνηση

Παρατείνεται η τηλεργασία στην Αττική στον ιδιωτικό τομέα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για την περιοχή της Περιφέρειας Αττικής

Την παράταση της δυνατότητας τηλεργασίας και κλιμακωτού ωραρίου στον ιδιωτικό τομέα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για την περιοχή της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, «παρατείνεται, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19, η ισχύς των έκτακτων και προσωρινών μέτρων του άρθρου 235 του ν. 4272/2020 για την Περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας.

Μεταξύ αυτών, παίρνει παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και η υποχρέωση εφαρμογής του 40% τηλεργασίας στους εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και της εφαρμογής κλιμακωτού ωραρίου έναρξης και λήξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο για λόγους αποφυγής συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους.

Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω προσωρινά, έκτακτα αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα αφορούν αποκλειστικά την Περιφέρεια Αττικής».

close menu