Ηλεκτροκίνηση

Όλα τα νέα μοντέλα της Nissan θα είναι ηλεκτρικά

Η Nissan ανακοίνωσε ότι όλα τα νέα μοντέλα που έρχονται στην Ευρώπη θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει μόνο ηλεκτρικά οχήματα (EV) στην ήπειρο μέχρι το 2030. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Nissan να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει επιστροφή τώρα» και ότι η εταιρεία θα κάνει τη μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030 στην Ευρώπη. «Yπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Οι Κινέζοι ανταγωνιστές έρχονται μαζικά ενώ κινήθηκαν πολύ ταχύτερα από ό,τι περιμέναμε».

Η δέσμευση της εταιρείας στα ηλεκτρικά οχήματα έρχεται παρά την πρόσφατη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθυστερήσει την απαγόρευση πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2040. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τουλάχιστον δέκα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έχουν ανακοινώσει την απαγόρευση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων το 2035, αυξάνοντας κατά πέντε έτη το όριο που ανακοινώθηκε το 2021.

Η Nissan υπήρξε πρωτοπόρος στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με το μοντέλο Leaf να είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. Η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 500.000 Leaf παγκοσμίως από τo λανσάρισμά του το 2010.

Πηγή: Reuters

close menu