Διεθνή

Οι Παριζιάνοι αποφάσισαν να απαγορευτεί η ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν άρεσε στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με την ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών

Οι Παριζιάνοι, σε δημοψήφισμα που διεξήχθη αποφάσισαν να απαγορευτεί η ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών στη γαλλική πρωτεύουσα, εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλούν.

Η πόλη τού Παρισιού ήταν από τις πρώτες σε όλο τον κόσμο στην οποία επετράπη και ενθαρρύνθηκε η χρήση αμιγώς ηλεκτροκίνητων πατινιών. Μάλιστα, Η Δημοτική Αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας σύναψε συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες ενοικιάσεώς τους στους ενδιαφερόμενους.

Όμως, το φαινόμενο της χρήσης τους από άτομα τα οποία δεν τηρούν τη σχετική νομοθεσία κατά τη χρήση τους και της αύξησης των προβλημάτων που προκαλούν έκανε τους Παριζιάνους να δυσανασχετήσουν.

Τα παράπονά τους ανάγκασαν τις Αρχές της πόλης να διεξάγουν δημοψήφισμα για το εάν θα πρέπει να ανανεώσουν ή όχι τις άδειες στις εταιρείες ενοικιάσεως οι οποίες λήγουν τον προσεχή Αύγουστο. Το 90% όσων συμμετείχαν σε αυτό ψήφησαν να απαγορευτεί στις εταιρείες να συνεχίσουν να ενοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια για τη μετακίνηση εντός του Παρισιού.

Όπως ανακοινώθηκε, μόνο το 8% των νόμιμων ψηφοφόρων που κατοικούν στο Παρίσι ψήφησαν. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά αρνητικό για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών εντός αυτού.

Ο David Belliard, Αντιδήμαρχος της «Πόλης του Φωτός», δήλωσε ότι οι χρήστες αυτών των οχημάτων έχουν εμπλακεί σε πολλά ατυχήματα, είτε τροχαία είτε με πεζούς. Όπως είπε: «Υπάρχει ένα γενικό αίσθημα ανασφάλειας σε δημόσιους χώρους, ιδίως από τις ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η χρήση τους έχει κάποια πλεονεκτήματα, όμως η κατάσταση που επικρατεί τώρα έχει μεγαλύτερο κόστος».

Όπως ήταν φυσικό, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν άρεσε στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με την ενοικίαση ηλεκτρικών πατινιών. Αυτές, προσπάθησαν με εκστρατεία κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πείσουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η δράση τους και να δραστηριοποιήσουν τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν υπέρ. Όμως, αυτό δεν έγινε τελικά.

Τέλος, η Anne Hidalgo, η Δήμαρχος του Παρισιού, δήλωσε ότι θα τηρήσει την απόφαση των ψηφοφόρων. «Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στην απόφαση τους, απλά και ξεκάθαρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

close menu