Πολιτική

Νίκος Παπαθανάσης: Έρχεται νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών στο επενδυτικό περιβάλλον

«Με ένα νομοσχέδιο που θα εισάγουμε σε λίγες μέρες θα απλοποιούμε τις διαδικασίες στο επενδυτικό περιβάλλον».

Αυτό γνωστοποίησε ο αναπληρωτής Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο 5ο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, με τίτλο «Όραμα ανάπτυξης-Εμβληματικές επενδύσεις», που διοργανώνει ψηφιακά, σήμερα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Δίνοντας το στίγμα των αλλαγών που θα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι επιτυγχάνεται η ευελιξία στους επενδυτές, μειώνονται δραστικά οι χρόνοι, εισάγονται νέα εργαλεία ενίσχυσης, με την έμφαση να δίνεται στη μεταποίηση και στην καινοτομία και επίσης στις λιγνιτικές περιοχές και στις βιομηχανίες που είχαν κλείσει και επανεκτιμούν. Επίσης, θα παρέχονται κίνητρα σε εταιρίες που θέλουν να εγκατασταθούν εδώ.

«Είμαστε μπροστά τις εξελίξεις και στέλνουμε μήνυμα ότι αλλάζουμε. Θέλουμε να επιταχύνουμε» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο τέθηκαν οι βάσεις περαιτέρω συνεργασίας, μεταξύ άλλων, σε δυο σημαντικά έργα. Της μικροηλεκτρονικής και του υδρογόνου.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε σε σχέση με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ότι σε πολύ λίγο διάστημα ψηφιοποιήθηκαν αρκετές πτυχές του Δημοσίου και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η περαιτέρω επιτάχυνση της οικονομίας μας. «Να φέρουμε πίσω όσους έχουν φύγει. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ ψηλά στον επενδυτικό χάρτη, η οικονομία μας ανακάμπτει» όπως σημείωσε.

Σειρά τεχνολογιών κολοσσών επιλέγουν την Ελλάδα για να φέρουν εδώ τη δραστηριότητα τους και ειδικά στην περιφέρεια, συνέχισε ο κ. Παπαθανάσης, σημειώνοντας ότι έτσι στηρίζονται οι τοπικές κοινωνίες κι είναι εκεί που χρειαζόμαστε τις επενδύσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός τέλος, σημείωσε ότι το μεγάλο προνόμιο της χώρας είναι το πολύ ισχυρό και καλό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο και, πλέον, αξιοποιείται.

Δημόσια διοίκηση

close menu