Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νίκος Χαρδαλιάς: Επισήμως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με τη ΝΔ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως αναφέρεται ειδικότερα στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Είχε προηγηθεί ένα Σαββατοκύριακο έντονων διεργασιών στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς, αναφορικά με το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στη θέση του Γ. Πατούλη.

Η τελική απόφαση φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ελήφθη το μεσημέρι  της Κυριακής από τον πρωθυπουργό ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας. Το «μπαρουτοκαπνισμένο» στέλεχος της ΝΔ δεν κρύφτηκε ποτέ στα δύσκολα και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή και αυτό βάρυνε ιδιαίτερα στην επιλογή του κ. Μητσοτάκη, όπως μεταφέρουν συνεργάτες του.

Την Τρίτη αναμένεται συνάντηση Χαρδαλιά – Μητσοτάκη, καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται τη Δευτέρα στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα μεταβεί και στη Λέσβο για να παρευρεθεί στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μαρινάκης για Πατούλη: Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού

«Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα, όσο και στη αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος», δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά.

Σημείωσε δε ότι ο υφυπουργός Άμυνας θα παραιτηθεί των υπουργικών του καθηκόντων για να τρέξει την υποψηφιότητά του, καθώς επίσης και ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Πατούλη είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα.

close menu