Γενικές Ειδήσεις

Μητσοτάκης και έργα στη Θεσσαλονίκη: Το Τhess Intec «μοχλός» για την καινοτομική εξωστρέφεια. Η Helexpo θα αναπτυχθεί με διεθνείς επενδυτές

Επιβεβαιώθηκαν οι αναφορές του ICTplus για τις κυβερνητικές κατευθύνσεις που αφορούν στο μέλλον της περιοχής και την νέας πορείας της Helexpo. Με βάση τις χθεσινές αναφορές του Πρωθυπουργού στο μεγάλο Συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) είναι επιβεβλημένο και αναγκαίο να πεισθούν επενδυτικοί φορείς να αναλάβουν την ανάπτυξη της περιοχής – «φιλέτο» του Εκθεσιακού Κέντρου της Helexpo και με τη συνεργασία των Φορέων της πόλης να εξελιχθεί σε ένα διευρυμένο πόλο ανάπτυξης Θεσσαλονίκης ξεφεύγουν από στενά όρια των εκθεσιακών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, που επεξεργάζονται το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης της Helexpo, η περιοχή του Εκθεσιακού Κέντρου της Helexpo αποκτά τεράστιες υπεραξίες μετά την λειτουργία και τις επεκτάσεις του Μετρό, τον εκσυγχρονισμό του Λιμένος, τα έργα υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, την αυξανόμενη καινοτομική και ερευνητική δραστηριότητα σε συνδυασμό με το δεκαετές στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης. Ετσι είναι μονόδρομος η είσοδος διεθνών επενδυτών στην ανάπτυξη της Helexpo. Είναι αυτοί που θα επιταχύνουν αποφασιστικά τόσο στην εκθεσιακή επέκτασή της σε σύγχρονους τομείς, αλλά και στην ανάδειξή της, και προφανώς οικονομικής εκμετάλλευση νέων χρήσεων σε δραστηριότητες, οι οποίες σήμερα δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν από το παρόν σχήμα της Helexpo.

ΕΔΩ διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του voria.gr

close menu