Κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στοχεύει να τοποθετηθεί ως εξαγωγέας πράσινης ενέργειας

Η Ελλάδα στοχεύει να τοποθετηθεί ως εξαγωγέας πράσινης ενέργειας και συνεργάζεται με την Αίγυπτο σε σχέδια για την κατασκευή υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συνδέσεων με την Αφρική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg.

Βραχυπρόθεσμα, εξήγησε, η Ελλάδα θα παρατείνει τη χρήση άνθρακα για δύο έως τρία χρόνια, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια να απομακρυνθεί από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα.

«Θέλουμε να γίνουμε καθαρός εξαγωγέας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κεντρική Ευρώπη», είπε. «Μιλάμε με τους Αιγύπτιους. Προχωράμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για καλώδιο 3 gigawatt που θα συνδέει την Αφρική με την Ελλάδα και, φυσικά, για να έχετε ένα καλώδιο 3 gigawatt, χρειάζεστε 10 gigawatt εγκατεστημένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Περισσότεροι από 100 παγκόσμιοι ηγέτες πρόκειται να βρεθούν στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου τις επόμενες δύο εβδομάδες για τις ετήσιες συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα. Προσπαθούν να διατηρήσουν τη δυναμική στη μάχη για τον περιορισμό των εκπομπών που προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη, θυμίζει το πρακτορείο.

close menu