Ψηφιακός Μετασχηματισμός

ΚΤΕΟ και ασφάλεια μπαίνουν στο “Ψηφιακό Πορτοφόλι” – Με SMS η ειδοποίηση για πρόστιμο

Με την προσθήκη του ελέγχου ΚΤΕΟ και του ασφαλιστήριου συμβολαίου αναβαθμίζεται το “Ψηφιακό Πορτοφόλι”, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός σε ραδιοφωνικη του τοποθέτηση, «Όσον αφορά στις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες η κυβέρνηση έχει κάνει περισσότερα από εκείνα που είχε εξαγγείλει. Τις επόμενες ημέρες προστίθενται το ΚΤΕΟ και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο ψηφιακό πορτοφόλι (Gov.gr/Wallet). Δυστυχώς σήμερα το 35-40% των οχημάτων δεν περνούν από ΚΤΕΟ! Αυτό καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει. Η ασφαλής χρήση του οχήματος μετά τον έλεγχο του ΚΤΕΟ έχει καλύτερα αποτελέσματα από κάποιο όχημα που έχει τουλάχιστον 10 χρόνια να περάσει από τεχνικό έλεγχο.

Δημιουργούμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα φαίνεται αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που επιβάλλει η νομοθεσία. Ήδη αυτή η πλατφόρμα υπάρχει για τα ανασφάλιστα οχήματα και σύντομα θα επιβάλλονται και τα πρόστιμα.»

Προειδοποίηση με SMS

Μια νέα εφαρμογή που θα περιλαμβάνει την αποστολή SMS στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τον έλεγχο ΚΤΕΟ θα ξεκινήσει να λειτουργεί αμέσως μετά την υλοποίηση του ψηφιακού ΚΤΕΟ και ασφαλιστηρίου συμβολαίου με βασικό στόχο να περιοριστεί η αποχή από τους ελέγχους και παράλληλα να προειδοποιηθούν για τελευταία φορά οι παραβάτες πριν την επιβολή των προστίμων!

Αν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την αποστολή του SMS ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματος ή δεν ολοκληρώσει το ΚΤΕΟ, το πρόστιμο θα διαβιβάζεται στην εφορία και θα πιστώνεται στο TaxisNet.

Υπολογίζεται πως πάνω από 1,2 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν αυτή την στιγμή χωρίς ΚΤΕΟ στους δρόμους, ενώ στα 700 χιλ. υπολογίζονται αυτά που δεν έχουν ασφάλεια. Η νομοθεσία προέβλεπε την online διασταύρωση των στοιχείων και την αυτόματη επιβολή των προστίμων στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά η ασυμβατότητα των συστημάτων είχε καθυστερήσει την εφαρμογή του. Τώρα όμως τα συστήματα είναι συμβατά και για αυτό τον λόγο θα αποσταλούν τα προειδοποιητικά SMS στους παραβάτες οδηγούς

close menu