Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κώστας Μπακογιάννης: Ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μπροστά

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην σημασία του να νιώθει ασφαλής κάθε δημότης, και τάχθηκε υπέρ της προληπτικής κοινοτικής αστυνόμευσης.

«Καθαρή εντολή, για να προχωρήσουμε μπροστά» ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην σημασία του να νιώθει ασφαλής κάθε δημότης, τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ της προληπτικής κοινοτικής αστυνόμευσης.

«Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχουμε προληπτική κοινοτική αστυνόμευση. Δηλαδή τον αστυνομικό της γειτονιάς. Συναντήθηκα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, πριν από μερικές εβδομάδες, και από τότε βλέπω ότι ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας στην πόλη όπως και η τροχαία. Αυτό είναι καλό, θα είναι ακόμα καλύτερο όταν έχουμε ακόμα καλύτερη ενίσχυση, δεν έχει τελειώσει ακόμα η ιστορία» ανέφερε σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει παλέψει για να βελτιωθεί το αίσθημα της ασφάλειας.

«Έχουμε τις κάμερες, πρέπει να υιοθετήσουμε αυτό το μοντέλο στην Αθήνα. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη σε αυτό. Είμαστε απολύτως στη διάθεση της κυβέρνησης να συνεργαστούμε» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Για το θέμα των αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε πως εφόσον πρέπει, να ξεκαθαρίσουν και πρόσθεσε ότι αφού ο δήμος έχει την ευθύνη να έχει και την αρμοδιότητα, ακόμη και χωρίς πόρους σε αυτή τη φάση.

Ερωτηθείς για την προοπτική του μητροπολιτικού δήμου, ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τα φρεάτια σε όλη την πόλη, τις ασφαλτοστρώσεις σε όλη την πόλη, όλα τα πεζοδρόμια και όλους τους χώρους πρασίνου.

«Ο λόφος του Αρδηττού δίπλα στο Καλλιμάρμαρο είναι κλειστός από την εποχή των βασιλέων. Συμφωνήσαμε και θα τον ανοίξουμε, τον αναλαμβάνει ο δήμος. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα γραφειοκρατικά βουνά έπρεπε να ανεβούμε και να κατέβουμε για το προφανές. Είναι θέμα εβδομάδων να γίνει επισκέψιμος. Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο είναι επίσης κλειστό εδώ και 10 – 11 χρόνια. Καταφέραμε να κάνουμε τη συμφωνία με την ΕΟΕ να περάσει στο δήμο για να μπορέσουμε να το ανακαινίσουμε…

Έχουμε φύγει από τη λογική ‘δεν είναι δικό μας αυτό, είναι κάποιου άλλου’ και λέμε το εξής: Πώς το κάναμε στο Λυκαβηττό; Ήταν κλειστός 15 χρόνια, γιατί δεν ήταν κανενός.

Ήρθαμε εμείς και είπαμε να το αναλάβει ο δήμος, να πάρει την ευθύνη να πάρει την αρμοδιότητα να κάνει το έργο να το φτιάξει και να το ξανανοίξει». «Ελπίζω και διεκδικώ να περάσει στο δήμο και το Πεδίον του Άρεως» πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε ότι πέρυσι «περικόψαμε τα δημοτικά τέλη κατά 5% φέτος, θα τα περικόψουμε κατά 5% ακόμα». «Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε για να επιστρέψουμε την καλή πορεία του δήμου στους δημότες» εξήγησε.

Για την κλιματική κρίση ο δήμαρχος Αθηναίων είπε χαρακτηριστικά πως αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε και πρόσθεσε πως πρακτικά έχουμε εντοπίσει και χαρτογραφήσει 41 σημεία ευαλωτότητας και επικινδυνότητας στις γειτονιές στην πόλη. Σε Πετράλωνα, Θησείο κάναμε έργα και είδαμε πως λειτούργησαν καλά. Κάποια τα έχουμε δρομολογήσει, όπως στη λεωφόρο Ηρακλείου ή κάποια στη Ριζούπολη. Κάποια άλλα είναι στον προγραμματισμό μας τα επόμενα χρόνια, λύνουμε μια – μια τις πληγές μας για να θωρακίσουμε την πόλη» ανέφερε.

close menu