Επικαιρότητα

Κορυφαίες εταιρείες ερευνών αγοράς χρίζουν τη SAP ως Ηγέτη στη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα πως χαρακτηρίσθηκε, για μια ακόμα φορά, ως Ηγέτης στην έκθεση “Magic Quadrants for Warehouse Management Systems and Transportation Management Systems” της Gartner Inc. ενώ, με βάση το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά, κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων παρόχων λογισμικού διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας. Παράλληλα, η SAP κατέχει τα πρωτεία στο συνολικό μερίδιο αγοράς συστημάτων διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού και στην αντίστοιχη κατάταξη της IDC.

Οι συγκεκριμένες διακρίσεις αποδεικνύουν έμπρακτα ότι χάρη στα πελατοκεντρικά προϊόντα της, η εταιρεία μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σ’ όλο τον κόσμο να ανταπεξέλθουν σε περιόδους σημαντικών ανατροπών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η SAP:

  • Αναγνωρίστηκε ως Ηγέτης στην έκθεση “Magic Quadrant for Warehouse Management Systems” της Gartner Inc. για έκτη συνεχή χρονιά.
  • Αναγνωρίστηκε ως Ηγέτης στην έρευνα “Magic Quadrant for Transportation Management Systems” της Gartner Inc. επίσης για έκτη συνεχή χρονιά.
  • Κατατάχθηκε από την Gartner ως o κορυφαίος πάροχος λύσεων διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας με βάση το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς, για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά.
  • Κατατάχθηκε από την IDC στην πρώτη θέση των παρόχων λογισμικού διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, με βάση το μερίδιο αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα Gartner Supply Chain Top 25 καθώς και οι τέσσερις που αναγνωρίζονται ως Supply Chain Masters από την Gartner, είναι πελάτες της SAP.

«Όπως το είδαμε να γίνεται στην πράξη, φέτος, οι ανατροπές στην εφοδιαστική αλυσίδα μπορούν να προκαλέσουν, απροειδοποίητα, άμεσες και μεγάλης διάρκειας απειλές σε μια επιχείρηση», δήλωσε ο Franz Hero, αρμόδιος για τον τομέα Digital Supply Chain της SAP. «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να φροντίσουν ώστε οι εφοδιαστικές αλυσίδες τους να είναι ανθεκτικές, ευέλικτες και έξυπνες, διαθέτοντας δυνατότητα  προβλέψεων, προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν γρήγορες και σίγουρες αποφάσεις. Οι συγκεκριμένες διακρίσεις αποδεικνύουν πως η SAP αποτελεί ηγετικό σύμμαχο των οργανισμών που συνεχίζουν, ακόμη και σε εποχές πιέσεων και ανατροπών, να επενδύουν στο μέλλον».

Σύμφωνα με την Gartner: «Η αγορά λογισμικού διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας αναπτύχθηκε κατά 8,6% το 2019, αποφέροντας στους προμηθευτές έσοδα άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα από cloud λύσεις αναπτύχθηκαν 2,5 φορές ταχύτερα από το σύνολο της αγοράς, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό σχεδόν 34%, καθώς το σύνολο των κορυφαίων προμηθευτών μετέφεραν τη στρατηγική των νέων προϊόντων τους στο cloud». Στην ίδια έκθεση, η SAP κατατάχθηκε ως ο κορυφαίος πάροχος λογισμικού διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας βάσει μεριδίου αγοράς, παγκοσμίως.

Η έρευνα “Magic Quadrant for Warehouse Management Systems” για το 2020 της Gartner, επίσης κατατάσσει τη SAP στους Ηγέτες, στα συστήματα διαχείρισης αποθήκης. Η εφαρμογή SAP Extended Warehouse Management καλύπτει όλες τις ανάγκες διαχείρισης που προκύπτουν σε αποθήκες και κέντρα διανομής, όπως πολυκαναλική παραγγελιοληψία και διανομή, έλεγχος και διαχείριση αποθεμάτων, με δυνατότητα cross-docking, διαχείριση εργατικού δυναμικού και τιμολόγηση για κάθε είδους επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τομέα.

Η έκθεση “Magic Quadrant for Transportation Management Systems” της Gartner για το 2020 αναγνωρίζει τη SAP ως Ηγέτη στις λύσεις διαχείρισης μεταφορών. Η εφαρμογή SAP Transportation Management, που σημείωσε σημαντική αύξηση εσόδων το 2019, επιτρέπει στους πελάτες να μειώσουν δραστικά την πολυπλοκότητα των μεταφορών, ενσωματώνοντας τη διαχείριση στόλου με τα logistics σε ολόκληρο το δίκτυό τους.

Τέλος, στην έρευνα “IDC Semiannual Software Tracker 2019H2″, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2020, η IDC κατέταξε και πάλι τη SAP στην πρώτη θέση, βάσει των εσόδων της από τις λύσεις διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και του συνολικού μεριδίου της στην αγορά.

TAGS:

close menu