Έρευνες - Μελέτες

kariera.gr: Η απομακρυσμένη εργασία βασική παροχή για τα στελέχη πληροφορικής

Μεταξύ των κυριάρχων παροχών προς τους εργαζόμενους στον κλάδο πληροφορικής συγκαταλέγεται η δυνατότητα τηλεργασίας, όπως αποκαλύπτει έρευνα για τις παροχές και τους μισθούς των στελεχών πληροφορικής που πραγματοποίησε το kariera.gr.

Ξεκάθαρη είναι, δε, η διαφορά στις ετήσιες αποδοχές όσων διαμένουν στο εξωτερικό και εργάζονται στην Πληροφορική, με μέση τιμή τα 72.170 €, σε σύγκριση με όσους διαμένουν στην Ελλάδα, με αποδοχές κάτω των 29.752 €. Πιο συγκεκριμένα, οι καθαρές αποδοχές αφορούν στα 26.632€.

Το 90% εργάζονται ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο ποσοστό απορρόφησης του ανθρωπίνου δυναμικού του κλάδου. Το 6,55% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μόνο ένα 3,62% δηλώνει πως δεν εργάζεται αυτή τη στιγμή. Γύρω στο 65% των εργαζομένων δήλωσε ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες εργασίας ακόμα κι αν δεν τις αναζητά ενεργά. Σχεδόν 1 στους 4, εργάζονται στον κλάδο Information Technology & Services, με καθαρές αποδοχές στα 26.829 €, ενώ το 12% εργάζεται στον κλάδο Computer Software, αντίστοιχα με 27.533 €. Υψηλότερες αποδοχές εμφανίζουν οι κλάδοι Healthcare και Banking και χαμηλότερες οι κλάδοι Computer & Network Security και Construction. Όλα τα ποσά αφορούν στη μέση τιμή ετήσιων αποδοχών.

Παροχές
Οι 3 κυριότερες παροχές σε μισθωτούς πλήρους Απασχόλησης, αλλά και Ανεξάρτητους Επαγγελματίες (freelancers) με βάση την έρευνα του kariera.gr είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας και η παροχή Bonus, πλέον της αμοιβής. Η πιο σημαντική πτυχή για την αξιολόγηση μιας νέας ευκαιρίας εργασίας, είναι η Κουλτούρα στο Περιβάλλον εργασίας με το πακέτο αποδοχών και τις γλώσσες/Frameworks με τις οποίες ασχολούνται τα στελέχη, να ακολουθούν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022. Σχετικά με αυτήν, ο CEO και Ιδρυτής του Kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης, δήλωσε: “Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το τώρα για να είναι κάποιος στέλεχος πληροφορικής. Οι developers αποτελούν την πιο περιζήτητη, καλοπληρωμένη ειδικότητα, που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά, αλλά ούτε και από γλωσσικά εμπόδια. Στην πραγματικότητα, ένας προγραμματιστής δουλεύει με πολύ καλές αποδοχές, από όπου θέλει, για όσο θέλει. Η ομάδα του kariera.gr είναι εδώ, ώστε να συνδέσει ακόμα περισσότερο, αυτούς που αναζητούν τις ευκαιρίες με αυτούς που τις προσφέρουν”.

close menu