Διεθνή

ΗΠΑ: Στο τραπέζι νέο μπλόκο στις εξαγωγές μικροτσίπ στην Κίνα

Οι εξαγωγές των μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούσαν να σταματήσουν από τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal

Την επιβολή νέων περιορισμών στις εξαγωγές μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα εξετάζουν οι ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τις διαστάσεις που λαμβάνει ο τεχνολογικών ανταγωνισμός των δύο χωρών, σε μία περίοδο ραγδαίας εξάπλωσης της τεχνητής νοημοσύνης, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα μπορούσε να σταματήσει τις εξαγωγές των μικροτσίπ που παράγουν η NVIDIA και άλλες εταιρείες στην Κίνα, ακόμη και από τον Ιούλιο. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο μήνα, χωρίς να έχει προηγηθεί η έκδοση της σχετικής άδειας. Σύμφωνα με την WSJ, η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει μέρος των τελικών κανόνων που κωδικοποιούν και επεκτείνουν τα μέτρα ελέγχου των εξαγωγών που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο.Remaining Time-0:00Fullscreen

Η αποκάλυψη των προθέσεων της κυβέρνησης Μπάιντεν είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές των βασικών «παιχτών» της αγοράς, NVIDIA και Advanced Micro Devices (AMD), να καταγράψουν σημαντική πτώση στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Σημειώνεται ότι η NVIDIA ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο πως η κυβέρνηση Μπάιντεν της ζήτησε να σταματήσει να εξάγει δύο κορυφαία μικροτσίπ κατάλληλα για την τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα.

Οι νέοι περιορισμοί που εξετάζονται από την αμερικανική κυβέρνηση θα απαγορεύσουν την εξαγωγή διαφόρων τσιπ, συμπεριλαμβανομένου και του A800, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ειδική άδεια, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της WSJ.

close menu