Επιχειρήσεις

Η Teleperformance εξαγοράζει τη Majorel έναντι 3 δισ. ευρώ

"Πρόκειται για μια συμφωνία win-win για τους μετόχους και των δύο ομίλων και θα πολλαπλασιάσει τη δημιουργία αξίας", σημείωσε ο CEO της Teleperformance, Daniel Julien

H Teleperformance προσφέρει 3 δισ. ευρώ (3,3 δισ. δολ.) σε μετρητά και μετοχές για την εξαγορά της εδρεύουσας στο Λουξεμβούργο εταιρείας παροχής υπηρεσιών Majorel, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η εδρεύουσα στο Παρίσι εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση περιεχομένου και στο customer service για τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η TikTok και η Amazon.com συμφώνησε να πληρώσει 30 ευρώ ανά μετοχή για την μικρότερη ανταγωνίστριά της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη. Πρόκειται για premium 43% σε σχέση με την τελευταία τιμή κλεισίματος της μετοχής της Majorel.

Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Majorel – η Bertelsmann και η αφρικανική Saham, οι οποίες ελέγχουν από κοινού το 79% της εταιρείας – συμφώνησαν στο τίμημα. Οι εταιρείες θα λάβουν μετοχές της Teleperformance και θα ελέγχουν το 7,2% της ενιαίας εταιρείας, όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση.

“Πρόκειται για μια συμφωνία win-win για τους μετόχους και των δύο ομίλων και θα πολλαπλασιάσει τη δημιουργία αξίας”, σημείωσε ο CEO της Teleperformance, Daniel Julien, σε δήλωσή της.

Τα νέα έρχονται την ημέρα κατά την οποία η γαλλική εταιρεία outsourcing ανακοίνωσε αναθεώρηση επί τα χείρω της ανάπτυξης των εσόδων της το 2023 μεταξύ του 8% και του 10%, έναντι προηγούμενου guidance 10%. Η εταιρεία απέδωσε την αναθεώρηση στις αρνητικές επιδράσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και στην μετακίνηση ορισμένων δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ εκτός της χώρας. Η ενιαία εταιρεία μετά την εξαγορά θα έχει ετήσια έσοδα της τάξης των 12 δισ. δολ., σημείωσε η Teleperformance.

Οι Bertelsmann και Saham δημιούργησαν τη Majorel το 2019, ενοποιώντας τη δραστηριότητα customer service τους. Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2021.

close menu