Επιχειρήσεις

Η Salesforce ανοίγει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στο Λονδίνο

Οι εγκαταστάσεις θα εγκαινιαστούν επίσημα στις 18 Ιουνίου με μια δωρεάν εκδήλωση για την εκπαίδευση περισσότερων από 100 προγραμματιστών

Ο γίγαντας των τεχνολογικών επιχειρήσεων Salesforce ανοίγει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στο Λονδίνο, ποντάροντας σημαντικά στο Ηνωμένο Βασίλειο ως παγκόσμιο τεχνολογικό κόμβο.

Το κέντρο, που αποτελεί μέρος της επένδυσης 4 δισ. δολαρίων της Salesforce στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα χρησιμοποιηθεί για την ενθάρρυνση της βιομηχανικής συνεργασίας, καθώς και για τη διευκόλυνση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης.

Η εγκατάσταση, άνω των 40.000 τετραγωνικών μέτρων στο κτίριο Blue Fin του Λονδίνου, μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 300 άτομα. Θα χρησιμοποιηθεί για την ενθάρρυνση της βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ τεχνολογικών εταιρειών, εμπειρογνωμόνων AI, συνεργατών και πελατών της Salesforce, δήλωσε η διοίκηση η εταιρεία, καθώς και για τη διευκόλυνση της κατάρτισης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων AI. Η Salesforce αναμένει ότι το κέντρο AI θα διαδραματίσει ρόλο στη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την AI στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εγκαταστάσεις θα εγκαινιαστούν επίσημα στις 18 Ιουνίου με μια δωρεάν εκδήλωση για την εκπαίδευση περισσότερων από 100 προγραμματιστών. Η Salesforce δήλωσε ότι το κέντρο, το οποίο σχεδιάζεται να είναι το πρώτο από πολλά παγκοσμίως, θα υποστηρίξει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Επικεφαλής του θα είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Zahra Bahrololoumi.

«Με την τοποθέτηση του πρώτου, εμβληματικού κέντρου τεχνητής νοημοσύνης της Salesforce στο Λονδίνο, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους πελάτες και τους συνεργάτες μας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη: είμαστε βαθιά δεσμευμένοι να συνεργαστούμε στενά ώστε να μπορέσετε να επωφεληθείτε από τα οφέλη αυτής της μετασχηματιστικής τεχνολογίας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί δύναμη για το καλό», ανέφερε η Bahrololoumi της Salesforce.

Επένδυση 4 δισ. δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, 200 εκατ. σε start up

Το κέντρο τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί μέρος μιας επένδυσης ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την οποία η Salesforce έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει σε διάστημα πέντε ετών από το 2023.

Εκτός από την ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας του κέντρου τεχνητής νοημοσύνης, η Salesforce αποκάλυψε επίσης ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε νεοφυείς επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της, Salesforce Ventures. Σε αυτές περιλαμβάνονται η πλατφόρμα συγγραφής προσφορών προμηθειών AutoGen AI και η Eleven Labs, μια γεννήτρια κειμένου σε ομιλία και φωνής με τεχνητή νοημοσύνη.

Η είδηση έρχεται εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το κατά πόσον οι επενδύσεις της Salesforce στην τεχνητή νοημοσύνη αποδίδουν. Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα έσοδα του πρώτου τριμήνου και εξέδωσε οδηγίες που υπολείπονται των προσδοκιών των επενδυτών.

close menu