Εξαγορές - Συγχωνεύσεις

Η Quest Συμμετοχών εξαγόρασε την ΕΠΑΦΟΣ έναντι 2,47 εκατ. ευρώ

Tην εξαγορά της εταιρείας ΕΠΑΦΟΣ ανακοίνωσε η Quest Συμμετοχών,έναντι τιμήματος ύψους 2.470.000 ευρώ. H συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως τα 4.940.000 ευρώ μέσα στην επόμενη διετία λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τον παλαιό μέτοχο συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της Quest Συμμετοχών, Θεόδ. Φέσσας, κατέχει το 50,17% της εισηγμένης, ο όμιλος είναι ο ισχυρότερος του κλάδου, ενώ άντεξε και αναπτύχθηκε στα δύσκολα χρόνια, όταν κατέρρευσαν οι κυριότεροι ανταγωνιστές του (Πουλιάδης και Altec).

H ανακοίνωση της εταιρείας

Η Quest Συμμετοχών, γνωστοποιεί ότι την 22 Μαΐου 2023 προέβη στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΠΑΦΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έναντι τιμήματος ύψους € 2.470.000, ενώ η συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως τα € 4.940.000 μέσα στην επόμενη διετία λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τον παλαιό μέτοχο συνδεόμενη με τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας. Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στον όμιλο Quest σε ετήσια βάση περί τα € 5.000.000 επιπλέον έσοδα με EBITDA margin περί το 10%.

Η εταιρεία “ΕΠΑΦΟΣ” για περισσότερα από 30 χρόνια διαθέτει σειρά ολοκληρωμένων προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εκπαιδευτηρίων από τη διαχείριση των λειτουργιών τους μέχρι την εκπαίδευση των μαθητών. Κατέχει ηγετική θέση στην αγορά με 3.000 ενεργούς πελάτες στο χώρο της εκπαίδευσης, με σημαντικό μερίδιο αγοράς και καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα παροχής λύσεων και υπηρεσιών Τεχνολογίας και Πληροφορικής.

Η Sigma Catalyst Partners λειτούργησε σαν αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΠΑΦΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ για την εν λόγω συναλλαγή.

close menu